En Sıcak Konular

CHP'li Haluk Koç'un '54' kozu

1 Kasım 2007 09:58 tsi
CHP'li Haluk Koç'un '54' kozu



Kurultay takviminin işlemeye başladığı CHP kulislerinin bugünlerdeki gündem maddesi, 54 rakamı. İşte muhalefetin kozu haline gelen '54'ün Baykal kanadını ürküten yönü:

CHP’nin Bülent Ecevit dışındaki 3 genel başkanı da 54 yaşında genel başkanlık koltuğuna oturdu. Sırasıyla Atatürk, İnönü ve Baykal, aynı yaşta lider oldu.

Bugün gazetesinin haberine göre Kurultay takviminin işlemeye başladığı CHP kulislerinin bugünlerdeki gündem maddesi, 54 rakamı. CHP'nin Bülent Ecevit dışındaki üç genel başkanı da 54 yaşında genel başkanlık koltuğuna oturdu. Deniz Baykal'a karşı genel başkan adaylığını açıklayan Haluk Koç, 1954 doğumlu. CHP'nin kurultayı 2008'de yapılacak. Şimdi muhalifler, Koç'un kurultay tarihinde 54 yaşına girmesini "işaret" olduğunu iddia ediyor. CHP'nin kurucusu, 1881 doğumlu Mustafa Kemal Atatürk, partinin adının "Cumhuriyet Halk Fırkası"ndan "Cumhuriyet Halk Partisi"ne dönüştürüldüğü 9 Mayıs 1935 tarihli 4. kurultayda 54 yaşındaydı.

KOÇ DA 54 YAŞINDA

1884 doğumlu 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü de, Atatürk'ün vefatı üzerine 26 Aralık 1938'de gerçekleşen birinci olağanüstü kurultayda, genel başkanlığa seçildi. İsmet İnönü, 54 yaşındaydı. 1938 doğumlu Deniz Baykal da, 12 Eylül sonrası yeniden açılan CHP'nin 9 Eylül 1992'deki 25. kurultayında CHP'nin yeni genel başkanı seçildi ve genel başkanlık koltuğuna oturduğunda 54 yaşındaydı. Baykal'a karşı genel başkan adaylığını açıklayan Samsun Millitvekili Haluk Koç, 1954 doğumlu. CHP'nin kurultayı 2008'de yapılacak. Şimdi muhalifler, Koç'un kurultay tarihinde 54 yaşına girmesine dikkat çekiyor.

3. GRUP BAŞKANVEKİLİ

Bu arada, CHP'nin 3. Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay oldu. TBMM'de Grup Başkanvekili seçimi için toplanan CHP Grubu'nda seçim tamamlandı. Seçimlerde Ankara Milletvekili Avukat Hakkı Suha Okay ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan yarıştı. Oylamada, Genel Sekreter Önder Sav'ın desteklediği Okay 53, Eşref Erdem'e yakınlığıyla bilinen Seyhan ise 36 oy aldı. 7 oy da boş çıktı.

BAYKAL’IN TUTUMU BİR İLKİ YAŞATACAK

CHP'de, yönetimin muhaliflere tahammülsüzlüğü, parti tarihinde bir ilkin yaşanmasına neden olacak. Muhaliflerin, yargıdan dönen görevden almalar dahil parti içi sorunları görüşmek için talep ettiği olağanüstü Parti Meclisi (PM), üyelerin "mazeret" gerekçesi ile toplanamazsa yargı süreci başlatılıyor. 17 muhalif PM üyesi, bugünkü toplantının gerçekleşmemesi durumunda "tüzük ihlali" gerekçesi ile dava açacak. Bu durumda PM, tarihinde ilk kez mahkeme kararı ile toplanmak zorunda kalacak. Muhalifler geçen hafta da olağanüstü toplantı talep etmiş ancak yönetimin manevrası ile üyeler "mazeret" bildirerek gelmeyince, toplantı yeter sayısına ulaşılamadığından PM "aç-kapa" yapmıştı.

TEK ADAM POLİTİKASI GÜDÜYOR

Ezelhan Üstünkaya'nın haberi

PM üyesi İzzet Çetin, toplantının gerçekleşmemesinin partideki tek adam yönetiminin somut göstergesi olduğunu söyleyerek, "Parti organlarının çalıştırılmasını istiyoruz. Genel başkan, yıllardan bu yana kendi çalıp kendisi konuşuyor. Partinin tek seslilikten çıkartılmasını, parti organlarının çalıştırılmasını istiyoruz. Genel Başkan, kurulları, organları çalıştırmıyor. Genel Başkan yazıyla toplantı çağrısı yapmasına rağmen eğer açık ya da gizli PM'nin toplanmaması için çalışıyorsa, bu görevi savsaklamak, görevi suistimaldir. Baykal, yetkili organları çalıştırmamakla tüzüksel suç işliyor demektir" dedi. 
 



Bu haber 213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs