En Sıcak Konular

Rektör Hilmioğlu'nun hedefinde medya var

31 Ekim 2007 23:43 tsi
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, ''Bu ülkenin sözde aydınları, kendilerine bağımlı kıldıkları medyaları, bütün güçleriyle, şu anda, ülkemizin ulusal birliğini, sınırlarımızı, rejimimizi ve bağımsızlığımızı tehdit ediyorlar'' dedi.

Üniversitenin geleneksel ''Fener Alayı'' etkinliği, Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıl dönümü dolayasıyla, Cumhuriyet Meydanı'na toplanan öğrenci ve öğretim elemanlarının meşaleli yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe katılanlar, 10. Yıl Marşı'nı söyledi ve terörü lanetleyen sloganlar attı.

Rektör Hilmioğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''ülkenin sözde aydınları ile kendilerine bağımlı kıldıkları medyalarının bütün güçleriyle ülkenin ulusal birliği, sınırları, rejimi ve bağımsızlığını tehdit ettiğini'' savundu.

Şu anda ülkenin bağımsızlığına, ulus ve laik devlet yapısına yönelik bütün güçlerin meydanda olduğunu, bunların arkasında da dünyanın emperyalist güçlerinin bulunduğunu söyleyen Hilmioğlu, ''Koşulların 1919 koşullarından hiç farkı kalmamıştır. Bütün aktörler aynıdır. O zamanın büyük emperyal ülkeleri kimlerse onlar yine meydandadır. Yalnız kurumlar aynıdır, aktörler değişmiştir'' dedi. Hilmioğlu, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün Türkiye'nin yetiştirdiği çok iyi bilim adamlarından, fizik alanında dünyanın önde gelen değerlerinden biri olduğunu belirterek, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

 
 
 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs