En Sıcak Konular

Hindistan'da erkek çocuk patlaması

31 Ekim 2007 22:09 tsi
Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Nüfus Fonu tarafından yapılan araştırma sonuçlarında, ülke genelinde kız çocuklarının nüfusu oğlan çocuklara göre hızla düştüğü ortaya çıktı. Kız-erkek oranında görülen bu düşüşün ana sebeplerinin ise, cinsiyet seçimi ve ce

BM'ye bağlı Nüfus Fonu tarafından yapılan araştırmanın Uzakdoğu Asya ülkeleri; Hindistan, Çin, Nepal ve Vietnam'ı kapsadığı açıklandı. Araştırma sonuçları bu ülkelerde kız-erkek çocuk oranının alarm verici seviyeye geldiği ifade edildi.

Rapor, Hindistan'da 0-6 yaş grubunda, 1991 yılı itibariyle her bin erkek çocuğa 945 kız çocuğu oranının 2001 yılında her bin oğlana 927 kız çocuk oranına düştüğünü yazdı. Ülkenin bazı bölgelerinde her bin erkek çocuğa karşılık 800'den daha az kız çocuğun olduğuna dikkat çekildi.

"Asya Ülkelerinde Cinsiyet Oranında Dengesizlik" başlıklı rapor, Asya genelindeki cinsiyet oranının dünya geneliyle aynı olması durumunda, 2005 yılında Asya kıtasında 163 milyon fazla kadın nüfusa sahip olması gerektiği bildiriliyor. Ayrıca rapor cinsiyet dengesizliğinin insan kaçakçılığı, ayrımcılık ve belli cinsiyete karşı şiddetin artış göstertmesine sebep olacağına dikkat çekiyor.

Gelişen teknoloji sayesinde çocuk cinsiyetinin doğum öncesinden belirlenebiliyor olması kız çocuk sayısının hızlı düşmesindeki faktörlerden biri olarak belirtiliyor.

Sorunun önüne geçmeye çalışan Hindistan, çareyi çocuk cinsiyetinin önceden bilinmesi yasaklamada buldu. Hindistan'ın 16 eyaletindeki bazı bölgelerde kız-erkek oranının yüzde 50 düştüğünü belirten rapor, cinsiyet dengesizliğinin en çok Hindistan'ın kuzey eyaletlerinde görüldüğüne yer verdi.

Araştırma sonuçları Haydarabat'ta yapılan 4. Asya-Pasifik "Üreme ve Cinsel Sağlık" konulu konferansta açıklandı.

 




Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs