Önlemler" | " /> Önlemler" | "/>

En Sıcak Konular

Hükümetin tek gündemi: "Önlemler"

31 Ekim 2007 20:04 tsi
Hükümetin tek gündemi: Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Cemil Çiçek, kabinenin öncelikli olarak terörü ele aldığını vurguladı alınan önlemlere dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Binası'ndaki toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası satır başları ile şu açıklamaları yaptı:

Ekonomiyle ilgili gelişmeler ve Türkiye'nin bundan sonra izleyeceği politikalar değerlendirmesi yapılmıştır. Türkiye bir istikrar programı uygulamaya koymuştur ve bundan sonra da bunu uygulamaya devam edecektir.

Türkiye çok yönlü olarak bir terör mücadelesi sürdürmektedir. Bununla ilgili askeri siyasi ve ekonomik tedbirler eş zamanlı olarak sürdürülmektedir.

Bu tedbirlerin doğrudan hedefi terör örgütüdür. bunun altını özellikle çizmek istiyoruz.

Siyasi diplomatik ve konomik tedbirler Türkiye için hukuksal bir hakkıdır. Bu tedbirlerin neler olduğu hakkında etraflı açıklama yapmak durumunda değiliz.

Tek bir noktada çalışma sürdürülmüyor. Etraflı bir şekilde tedbirler almakta ve almaya devam ediyor.

Irak'a komşu ülkeler konferansı ve Başbakan'ın Irak'a yapacağı ziyaret çok önemlidir. Bu konular üzerine Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yapılmıştır.
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiklerini, bununla ilgili, askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tedbirlerin eş zamanlı sürdürüldüğünü belirterek, ''Bir kez daha ifade ediyoruz ki bu tedbirlerin hedefi doğrudan doğruya terör örgütüdür. Onunla işbirliği yapan, ona destek veren, ona yardım ve yataklık yapan unsurlardır'' dedi.

İnönü ailesine başsağlığı

Çiçek, Bakanlar Kurul toplantısını ardından yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatında duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ailesine başsağlığı diledi.

Bakanlar Kurulu'nun bugün, ekonomik gelişmeler ile Türkiye'nin bundan sonra izleyeceği politikalarla ilgili değerlendirme yaptığını söyledi. Türkiye'nin seçim dönemleri de dahil, mali disiplinden fedakarlık yapmaksızın bir istikrar programını uyguladığını, bundan sonra da buna devam edeceğini belirten Bakan Çiçek, toplantıda esas olarak da güvenlik ve dış politika konuları üzerinde durdukların bildirdi.

 



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs