En Sıcak Konular

Türk Telekom'a suç duyurusu

31 Ekim 2007 19:58 tsi
Haber-İş Sendikası yönetimi, Türk Telekom'un, grevdeki işçilerin işlerini taşeron firmalara yaptırdığını ileri sürerek, 438 tutunakla firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Deniz, Türk Telekom'un, grevdeki işçilerin işlerini taşeron firmalara yaptırdığını ileri sürerek, Türkiye genelinde tutulan 438 tutanakla işveren hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Türk Telekom'un devam ettirdiği grevle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına Haber-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Deniz ve çok sayıda Telekom çalışanı katıldı. Toplantıya katılanlar sık sık 'İşveren şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız', 'Direne direne kazanacağız' sloganlarını attı. Son günlerde şehit olan askerlerimiz için yapılan saygı duruşundan sonra konuşan Haber-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Deniz, Telekom'la yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde greve gitmeyi akıllarından geçirmediklerini ve barışcı çözüm yollarını sonuna kadar denediklerini belirtti.

Türk Telekom'un greve saygılı olduğunu beyan ettiğini, diğer yandan da ne kadar saygılı olduğunu gösterdiğini ifade eden Ali Deniz, "Telekom, greve katılan işçilerin işlerini Telekom camiası dışında tamamen üçüncü kişi konumundaki taşeron firma elemanlarına yaptırmaktadır. İşveren tüm yönetimiyle bu suçları işlemeye devam ettiği için ve bu husus Türkiye genelinde tutulan 438 tutunakla tespit edildiği için işveren yetkilileri hakkında 'sendikal faaliyete engel olmak' suçundan suç duyurusunda bulunduk.

Ama ne Cumhuriyet Savcılığı, nede iş mahkemeleri bize kulak vermemiştir. Bizim, bizden başka dostumuz yoktur. Biz tabandan gelen ses çerçevesinde, kazanılmış haklarımızı korumak amacıyla grev yapıyoruz. Ücret farkı giderilinceye, taleplerimiz karşılanıncaya ve haklarımızı kazanıncaya kadar biz bu sözleşmeyi imzalamayacağız" dedi.

Telekom'un kablolarının kesilmesiyle sendika hakkında çıkan söylentilere de değinen Deniz, "Grevde olan arkadaşlar hep sabotajcıymış gibi yansıtıldı. Siz sabotajcı değiliz. Sabotajcı kelimesi bize ağır hakarettir. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Onurlu hak mücadelesi verenlere, bu lafın söylenmesi grevin sabote edilmesidir.

Vatandaşın yalnış bilgilendirilerek 'kabloları neden kesiyorsunuz' demesi bizim ağırımıza gidiyor. Aldığımız ücret asgari ücretin biraz üstünde olduğundan, milletin gözü kalıyor. Haklı davamızda haksız duruma düşüyoruz. Yasa dışı eylemleri kınıyoruz ve bu tür yöntemlere ihtiyacımız yoktur. Vatan evlatları şehit olurken, greve gitmek zorumuza gidiyor. Hassasiyetimiz milli hassasiyettir. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil. Amacımız üretmek ve kazanmaktır.

İşverenin, 'sendika anlaşmaz tutum sergiliyor' lafları yalandır. İşveren, masada bazı tekliflerini 60 günlük sürecin 59. gününde bize sundu. Son günde verilen bu teklif bizim onurumuzu kırmaktadır. İşveren teklifinde, işçi çıkarmak istediğini ve bunun içinde yardımcı olmamızı istedi. İşveren, ücret ve sosyal yardımlarla ilgili teklifinde mevcut ücretlerde reel olarak yıllık yüzde 12,9 azalmaya sebep olacak bir paketi önümüze koymuştur. Bizim talebimiz ücretlerde adil olunmasıdır.

Türk Telekom'un 1. tip kapsam dışı işçiler için tek taraflı olarak belirlerdiği ücret ne ise biz de aynı unvan ve kıdeme sahip emsali işçi için onu talep ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye genelinde 137 çalışanın greve katılmadığını hatırlatan Genel Sekreter Ali Deniz, grevin mutlaka toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla son bulacağını, müzakerelere devam etmeye açık olduklarını söyledi 



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs