En Sıcak Konular

Akşener'den çarpıcı iddia

31 Ekim 2007 17:11 tsi
Meclis Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener,ABD'nin, Kuzey Irak'taki oluşumun tanınması,hoş görülmesi adına Ermeni iddialarını Türkiye'ye karşı koz olarak kullanabileceğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleşen "Ermeni Sorununun Psikolojik, Sosyolojik, Hukuksal Boyutu, Toplumlara Yansıması ve Alınacak Önlemler" konulu makale yarışmasının ödül törenine Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Salih Kılıç katıldı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç ve Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Hale Şıvgın'ın da hazır bulunduğu törende söz alan Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Ermeni iddialarının büyük ülkelerce kendi menfaatleri doğurultusunda kullanıldığını anlattı.

Meral Akşener, "Bundan birkaç sene önce uluslararası siyasette Türkiye aleyhine değişen dengeler karşısında 'Nereye gidiyoruz?' diye soran gazeteciler, akademisyenler ve siyasiler paranoyak olarak tanımlanıyordu. Bugün gelinen noktada startejik ortağımız ABD de dahil, dünya siyasetinde önemli yer edinen ülkelerde Ermeni iddiaları yasa haline getiriliyor, yasa tasarısı olarak gündeme alınıyor. Demek ki bu tehditlere dikkat çekenler paranoyak değilmiş" dedi.

Ermeni Diasporası'nın, yürüttüğü faaliyetlerle asimilasyondan kurtulduğuna dikkat çeken Meral Akşener, Ermeniler'in soykırım iddialarıyla entegre olmadıklarını, kimlik ve kültürlerini muhafaza ettiklerini dile getirdi.

Diasporanın faaliyetlerini anladığını söyleyen Akşener, "ABD'nin söz konusu siyasetini anlamakta güçlük çekiyorum. Amerikalılar, pragmatisttir, çıkarlarına önem verir. Diyelim ki Soykırım Yasası'nı kongreden geçirdiler, bundan nasıl bir menfaat elde edecekler? diye soruyorum, cevap bulamıyorum. Bence can alıcı nokta budur" diye konuştu.

Irak'ın Kuzeyi'ndeki oluşuma dikkat çeken Meclis Başkanvekili Akşener, ABD'nin Türkiye'ye Kuzey Irak'taki oluşumu tanıması, hoş görmesi için Ermeni Soykırımı'nı bir koz olarak kullanabileceğini ifade etti.

"Dün PKK'ya karşı bizimle mücadele eden, Ermeni iddialarına karşı tavır alan ABD'ye ne oldu?" diye soran Meral Akşener, sorunun cevabının Kuzey Irak'taki oluşumda aranması gerektiğine işaret etti.

ÖYMEN: "TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA DAHA İNSİYATİF ALICI BİR SİYASET İZLEMELİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise soykırımla ilgili yasayı kabu eden ülkelerin kendisini mahkeme yerine koymamasını isteyerek, söz konusu ülkelerin Ermeni iddialarını bir koz olarak kullanmak, Türkiye'yi zayıf görmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik operasyona girmesi halinde soykırımın tanınmasıyla tehdit edildiğini kaydeden Onur Öymen, bu çerçevedeki faaliyetleri uluslararası bir komplo, suikast olarak nitelendirdi. Öymen, Türkiye'nin doğusunun Batı Ermenistan olarak görüldüğünü belirtirken, uluslararası güç odaklarının ve himayelerindeki Ermenistan'ın ülke topraklarında gözü olduğunu dile getirdi.

1915 olayları ve iddiaların siyasi değil tarihi bir konu olduğuna dikkat çeken Öymen, "Siyasi olan, Ermeniler'in Azerbaycan'daki katliamları, Terör örgütü ASALA'nın faaliyetleridir, büyükelçilerimize yönelik suikastlerdir" şeklinde konuştu.

Onur Öymen, Türkiye'nin dış politikada savunmacı anlayışı bırakmasına işaret ederken, daha insiyatif alıcı bir politika benimsemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber 10



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs