En Sıcak Konular

Siyasetçiler İnönü için ne dedi

31 Ekim 2007 17:06 tsi
Hayatını kaybeden SHP Onursal Başkanı Erdal İnönü için siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgüteri yayınladıkları taziye mesajında onun en önemli özelliğine dikkat çektiler.

Gül: Erdal İnönü milletimizin takdirini kazanmıştır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün, kendine has çizgisi ve üslubu, ilkeli ve dürüst siyaset anlayışı, esprili kişiliği ve alçak gönüllülüğüyle her zaman örnek olduğunu, Türk milletinin sevgi ve takdirini kazandığını kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Erdal İnönü'nün vefatı nedeniyle eşi Sevinç İnönü'yü telefonla arayarak üzüntülerini bildirdiği ve başsağlığı dilediği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İnönü'nün vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda Türk siyasetinin saygın simalarından Erdal İnönü'nün vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, İnönü'nün vefatını, siyaset ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Türk milleti, siyasetçi, devlet adamı ve bilim adamı kimliğiyle, ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Erdal İnönü'yü her zaman saygıyla hatırlayacaktır.

Erdal İnönü'ye Allah'tan rahmet diliyor, İnönü ailesine, sevenlerine ve dostlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Baykal: "İnönü hep hatırlanacak"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün "kendine özgü mizah duygusu ve gürültüsüz, gösterişsiz bir üslup içinde sebatkar ve kararlı takipçiliğiyle bütünleşen siyasi kimliğiyle hep hatırlanacağını" belirtti.
CHP'den yapılan açıklamaya göre, Baykal, eski başbakan yardımcılarından Erdal İnönü'nün vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Onurlu kimlik ve kişiliği, siyasetteki duruşu, bilim dünyasına katkılarıyla her kesimin sevgi ve saygısını kazanmış olan Erdal İnönü'nün yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kaybından büyük acı duyduğumuz Erdal İnönü, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim adamı olarak daima saygın bir yere sahip olmuştur.

12 Eylül 1980'deki askeri müdahale ortamından sonra, demokrasiye geçiş sürecinde sosyal demokrat hareketin derlenip toparlanmasına ve demokrasi çizgisinde gelişmesine yönelik unutulmaz çabalarıyla, siyasal yaşamımızda da çok önemli ve seçkin bir konuma gelmiştir.

Erdal İnönü'ye rahmet, İnönü ailesiyle ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum."

Erdoğan'dan Erdal İnönü için başsağlığı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Milletimizin yetiştirdiği müstesna bilim ve siyaset adamlarından sayın Erdal İnönü'nün, tedavi gördüğü ABD'de vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Saygın kişiliği ile bulunduğu görevlerde ülkesine ve milletine değerli hizmetlerde bulunan Erdal İnönü'ye rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."


Karayalçın: İnönü önemli görevler yapmış bir devlet adamı

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün, "12 Eylül sonrasında Türkiye'nin içerisine düştüğü karanlığın yenilmesinde çok önemli görevler yapmış bir devlet adamı olduğunu" bildirdi.
Karayalçın, İnönü'nün vefatı dolayısıyla baş sağlığı mesajı yayımladı.

SHP'nin Onursal Genel Başkanı İnönü'nün hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Karayalçın, mesajında şunları kaydetti:

"Sayın Erdal İnönü, 12 Eylül sonrasında Türkiye'nin içerisine düştüğü karanlığın yenilmesinde, makus talihinin değişmesinde çok önemli görevler yapmış bir devlet adamıdır. Türkiye'nin sosyal demokratları, onun önderliğinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'yi şekillendirerek demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden kazanmak için Türkiye halkına öncülük etmişlerdir. Türk siyasi hayatına unutulmaz katkıları olan Onursal Genel Başkanımıza Tanrı'dan rahmet diliyorum; sosyal demokratlara, Partimize ve tüm ulusumuza baş sağlığı dileklerimi sunuyorum."


Demirel: "Erdal İnönü, doldurulması güç boşluk bıraktı"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
Demirel'in, Erdal İnönü'nün vefatı dolasıyla yayınladığı mesaj şöyle:

"Değerli bilim, siyaset ve devlet adamı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatını teessürle öğrendim. Türkiye'nin çok zor bir döneminde beraber siyasette bulunduk. Sağduyusuna, serinkanlılığına, vatanperverliğine şahit oldum. Doldurulması güç bir boşluk bırakmıştır. Ailesine, kendisini sevenlere, milletimize başsağlığı ve merhum İnönü'ye de Allah'tan rahmet diliyorum."


BBP Genel Başkanı Muhsin Yzıcıoğlu

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. BBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Yazıcıoğlu, mesajında şunları kaydetti: ''Sayın Erdal İnönü'nün vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Başta muhterem eşi Sevinç İnönü olmak üzere, tüm sevenleriyle birlikte milletimize başsağlığı, kendisine rahmet diliyorum. Onun renkli siyasi yaşamı, devlet adamlığı ve hayatı ile ilgili çok şey söylenecektir. Siyasi duruşunda ilkeli, ilişkilerinde nezaket sahibiydi. Gösterişsiz ve sade bir yaşantısı vardı. Bir siyaset ve devlet adamı olarak uzun yıllar ülkemize hizmet etmiş bir kişilik olarak Sayın Erdal İnönü'ye Allah'tan rahmet diliyorum.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahçeli'nin mesajı şöyle: ''Değerli bilim ve fikir adamı olmasının yanı sıra, Türk siyasetinde ve devlet hayatında iz bırakan bir şahsiyet olan merhum İnönü'ye yüce Allah'tan rahmet, ailesine, bilim dünyasına ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimi sunuyorum.''

Haber 10



Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs