En Sıcak Konular

Yozgat 194. şehidini verdi

31 Ekim 2007 17:02 tsi
Yozgat 194. şehidine ağladı. Tüm Yozgatlılar cenazedeydi. Öyle bir kalabalık vardı ki...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ta terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyon sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut'un cenazesi, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde yürütülen operasyon sırasında terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut'un Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi Yozgat'ın tarihi Çapanoğlu Büyük Camisi'ne askerler tarafından omuzda taşınarak getirildi. Kılınan cenaze namazı sonrasında Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi.

Alandaki törende şehidin 4 yıl önce evlendiği eşi Pınar Karadavut güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Gözyaşlarına hakim olamayan eş, fenalık geçirdi. 3 yaşındaki kızı Sıla Karadavut ise yakınlarının kucağında, elinde Türk Bayrağı, yakasında babasının resmi ile her şeyden habersiz çevreyi izleyip, olanları anlamaya çalıştı.

 

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende, ''Bizler, vatanları uğruna canını feda eden şehitlerimizle gurur duyuyor, onları, yine her karışı şehit kanıyla karışmış olan vatan toprağının bağrına veriyoruz'' dedi.

Yozgat Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sezai Akgün ise törende şöyle konuştu: ''Şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Geçen hafta şehit verdiğimiz Lokman Eker'in kanı kurumadan Yozgat'ın 194. şehidi olarak Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut şehitler kervanına katılmıştır. Burası Yozgat, burası yiğidin harman olduğu yerdir. Yüzler gider, yerine yüzbinler gelir, fakat vatanın bir karış toprağı asla feda edilemez.''

Şehidin kardeşi Muzaffer Karadavut ise ''Vatana göz diken tüm hainler şimdi bilsin ki, ben ailem ve aziz milletim yüce Allah'tan başka kimsenin önünde boynumuzu eğmedik, başımız dik, vatan sağ olsun'' dedi.

ÖKSÜZ BÜYÜMÜŞ

Şehit Uzman Çavuş İlyas Karadavut, daha küçük yaşlarda iken, 15 yıl önce annesi Dürdane Karadavut'u, 4 yıl önce Pınar Karadavut ile evlendiği yıl ise kanser hastası olan babası Yasin Karadavut'u kaybetti.

İnternet haber



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs