En Sıcak Konular

Eski PKK şefi peşmerge albayı oldu

31 Ekim 2007 12:59 tsi
Eski PKK şefi peşmerge albayı oldu Le Monde, yıllarca PKK'da üst düzey bir görev aldıktan sonra Peşmergelere katılan “Albay Mazlum”un öyküsünü yazdı

Fransız Le Monde gazetesi, yıllarca PKK örgütünde üst düzey bir görev yürüten “Mazlum” adlı bir kişinin Peşmerge gücünde albay rütbesiyle görev yaptığına dikkat çekti.

Fransız Le Monde gazetesi’nin Kuzey Irak’ta bulunan muhabiri Guillaume Perrier, yıllarca PKK örgütünde üst düzey bir görev yürüttükten sonra Peşmerge gücüne katılan “Albay Mazlum”un öyküsünü yansıtırken, “pişman olan ve olmayan” 3 bin kadar eski PKK üyesi Türkün, Iraklı Kürdistan’da barınak bulduğunu yazdı.

Gerçek adının “Mazlum” olmadığı belirtilen Peşmerge Albayı’nın Tunceli’de aydın bir Alevi aileden geldiğini belirten Perrier’e göre, Mazlum'un, 1996 yılına kadar PKK örgütünün Avrupa’da üst düzey sorumlulardan biri olduğunu anlattı.

-“KÜRT DEVLETİ DAHA İYİ OLANAKLAR SUNDU”

Albayın, PKK’dan uzaklaştığını ve 1999 yılından beri PKK ile resmen bir bağının kalmadığını yazan Perrier, “2003 yılında doğan Irak’taki ‘Kürt devleti’ ona daha iyi olanaklarını sundu” ifadesini kullandı.

Perrier, ayda 400 dolar maaş alan “Mazlum Albay”ın, PKK tarafından “fazla reformcu” bulunduğunu, Abdullah Öcalan tarafından “küçük düşürüldüğunü” anlattığını kaydederken “Mazlum”un Öcalan için sarfettiği “Bir diktatör olduğunu anladım, örgüt içerisinde bazı politikalarını eleştiremiyorduk” sözlerini de yansıttı.

-“KDP BENİ TÜRKLERE TESLİM ETMEYİ REDDETTİ”

Bu arada, PKK’dan ayrılmadan önce yakalanarak bir yıl cezaevinde kaldığı belirtilen Mazlum Albay, “KDP beni Türklere teslim etmeyi reddetti. Habur Kapısı 15 gün kapalı kaldı” şeklinde konuştu.

Le Monde da, “Onun gibi pişman olan ve olmayan 3 bin kadar eski PKK’lı Türk savaşçı, Iraklı Kürdistan’da barınak buldu” ifadesini kullandı.

-“PKK EN İYİSİ BURADAN GİTSİN”

"Kürt yönetimi ve Mazlum Albay için PKK, Kürdistan’ta sağlanan çok kırılgan istikrarı tehdit eden ve can sıkan bir kuzen haline geldi” yorumunu yapan gazeteye konuşan KDP’nin önde gelenlerinden eski general Mohammed Muhsin ise, PKK’lıların, Türkiye’ye kendilerini “tehdit etmek için bahane” oluşturduğunu savunurken “PKK, bizim ülkemizi de düşünmeli. En iyisi buradan gitsin” şeklinde konuştu.

 



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs