En Sıcak Konular

Talabani'nin PKK formülü

31 Ekim 2007 10:39 tsi
Talabani yine şaşırttı. Hasan Cemal'e konuşan Talabani'nin yen önerisi şu:

Hasan Cemal'in Irak ziyareti sürüyor. Barzani'den sonra Talabani ile görüştü.. Talabani yeni bir öneri sundu.. PKK'nın Kürtlerin davasına ihanet ettiğini ileri sürdü.

İşte Milliyet'te yayınlanan söyleşinin bazı önemli bölümleri:

PKK ATEŞKES İLAN EDİP IRAK'A ÇEKİLSİN

"Ateşkeste samimi olduğunu göstermelidir PKK. Ateşkesin gereğini yapmalı ve herhangi bir çatışmaya imkân vermeyecek, Türk askerinin hedefi olmayacak şekilde geri çekilmelidir, Irak'a gelmelidir tümüyle. Hem ateşkes ilan edip hem de pratikte gereğini yapmaktan kaçınmak olmaz. Geçmişte böyle örnekleri var PKK'nın..."

BİZDEN İMKANSIZI İSTEMEYİN

"Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a üç dört gün önce Bağdat'ta söyledim. Allah bile Kuran'da der ki. Kuldan yapabileceği şeyi isteyin! Biz nasıl Kandil'e gidip beş bin PKK'lıyı yakalayıp Türkiye'ye teslim edebileceğiz ki. Olabilecek şey var, olmayacak şey! Türkiye bizden imkânsızı istemesin."

PKK İHANET EDİYOR

"Ben Türk milletinin, Türkiye'nin dostuyum, düşmanı değil. PKK'nın bu yaptıkları, Türklere de, Kürtlere de zarar veriyor. PKK'nın bu yaptıklarını Kürtlerin davasına da ihanet sayıyorum."

BAASÇI TÜRKİYE İSTEMİYORUZ

"PKK'nın bu yaptıkları, Türkiye'deki şovenist ve demokrasiye karşı çevrelerin elini güçlendiriyor. PKK'nın bu yaptıkları, Türkiye'de demokrasi düşmanlarının elini güçlendiriyor. Biz demokratik, Avrupa Birliği'ne üye bir Türkiye'yi komşu olarak istiyoruz, Baasçı bir Türkiye'yi değil."

PKK DTP'YE DE ZARAR VERİYOR

"AKP Türkiye'nin yeni bir gerçeğidir. Demokrasiden yanadır, Kürtlere de yakındır. PKK'nın Türkiye'ye ve onun seçilmiş bir hükümetine karşı silah çekmesi, Türk halkının da, Kürt halkının da, Türkiye'nin de, Irak'ın da çıkarlarına aykırıdır, (Talabani bunu söylerken, yumruğunu masaya vuruyor) PKK'nın bu politikaları, DTP'ye de zarar veriyor."

APO 10 YIL ÖNCE SİLAH BIRAKSAYDI

"PKK her seferinde 'Biz hazırız silah bırakmaya ama...' diyor. Bu 'ama'yla birlikte af konusunu gündeme getiriyor. Apo'nun hapishane durumunu gündeme getiriyor. Ancak böyle bir dönemde affı konuşmanın söz konusu olamayacağını bilmiyor değilim." "Apo bundan on yıl önce silah bırakmayı kabul etseydi, bugün hapiste olmazdı."

IRAK HEYETİNE ANKARA'DA KÖTÜ MUAMELE

"En üst düzeyde komutanların, 'Barzani kim, Talabani kim ki, aşiret reisi olmaktan başka' şeklinde söylemleri hiç hoş değil. Ama ben bunların üzerinde durmadım. Ama Başbakan Erdoğan'a yakındım. Bu arada son olarak Ankara'ya giden Irak heyeti kötü muamele gördü. Bu hiç geleneksel Türk konukseverliğiyle bağdaşır mı?.."

 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs