En Sıcak Konular

Erdoğan Gökçek'i savunmadı

31 Ekim 2007 10:08 tsi
CHP’nin Ankara’nın su sorunu konusunda gerekli önlemleri almayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili adım atmadığı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği Meclis soruşturma önergesi, Belediye Başkanı Melih Gökçek’

Başbakan Erdoğan ise, konuşma hakkı bulunmasına rağmen, Gökçek’i bir konuşma yaparak savunmadı. Başbakan, konuşma hakkını kullanmazken, sadece Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in eleştirilerine karşılık vermek için söz alarak Gökçek’i savundu. Eroğlu, Gerede suyu ihalesinin, belediyenin rant kaygısı nedeniyle zamanında yapılamadığı iddiasını reddetti.

Eroğlu, “Gerede ile ilgili söylenenler doğru değil. Bu konuyla ilgili yüksek maliyetli çalışmalar yapıldı. Ama ASKİ tekrar ele alınmasını talep etti. Ankara’nın su sıkıntısı çekmemesi için Kesikköprü Barajı’ndan su alınmasını kararlaştırdık" dedi.

Eroğlu, Kızılırmak suyu ile ilgili raporda bazı bilgiler bulunduğunu ancak arıtılmayacak su olmadığını, sadece bunun maliyetli olduğunu ve bunun için İvedik Arıtma Tesisleri’nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.


“GÖKÇEK YARGILANACAK"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Cihan Paçacı, MHP iktidarında Gökçek’in yargılanacağını söyledi.

Paçacı, Gökçek’in kendi işini yapmak yerine 22 Temmuz seçimi öncesinde televizyonları dolaşarak MHP aleyhine kampanya yürüttüğünü belirtti. Paçacı, “Bulunduğu makamı siyasete alet eden Gökçek’in, MHP milletten yetki aldığı gün, yaptıkları didik didik edilecek ve yaptığı yanlışlar yargı önüne çıkarılacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkan Belediye Başkanı hakkında herhangi bir işlem yapılmamasının sorumluğu Başbakan’ındır" dedi.

Paçacı, Ankara’da sorunun küresel ısınma değil, “basiretsiz ve beceriksiz, görevini yapmayan Belediye Başkanı’nın" olduğunu söyledi. Paçacı, Gökçek’in, Ankara’nın su problemi olmadığı gerekçesiyle Ankara’yı susuzluğa mahkum ettiğini belirterek, “Bu sakat bir anlayıştır. Ankara susuz kalacak sözleriyle ihaleyi belediye yapıp, yakın çevresine ihale edebilseydi, o zaman yine Gerede projesine gerek yok diyebilir miydi"


KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE"

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, şimdi Çevre ve Orman Bakanı olan Veysel Erdoğlu’nun DSİ Genel Müdürü olduğu dönemde hazırlanan raporun kamuoyundan uzak tutulduğunu ve Kızılırmak suyunun içilemez olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Ateş, Gerede suyu ihalesinin uygun kredi bulunmasına rağmen, ihalenin Belediyeye verilmemesi nedeniyle yapılamadığını belirtti. Ateş, “Kirli olan sadece Ankara’ya getirilmek istenen su değil, ihalenin kendisidir" dedi.

Ateş, Ankara’daki su kesintisi öncesinde büyük bir tanker filosunun oluşturulduğunu bildirdi. Ateş, “Bir Başbakan bu kadar kargaşa varken, kimin eli kimin cebinde belli değilken bir kenara çekilir mi? Başbakan, küresel ısınma olduğu için suyun kesildiğini söylüyor. Muhalefetin iktidarı yıpratmaya çalıştığını ileri sürüyor. DSİ raporunu da mı muhalefet hazırladı? Bu bir Gökçek fiyaskosudur, bu AKP’nin fiyaskosudur" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da, “Ankara’da neden su kesintisi uygulanmış, şimdi nasıl su verilebilmiştir? Su varsa neden kesinti yapıldı? Kötü bir yönetimle karşı karşıyayız. Başbakan buna göz yumduğu için burada sorumludur" dedi.


“ANKARA’DA 114 MİLYON METRE KÜP SU VAR"

AKP Hatay Milletvekili Hamza Öztürk, Ankara’nın yaşadığı su sıkıntısının siyasi tartışmalara neden olduğunu vurgulayarak, “Bu tartışmaların teknik boyutta olmasını dilerdik. Oysa bu konu Başbakanı yıpratmak için siyasi malzeme konusu yapılmıştır. Kasım ayına geldik hala kayda değer yağmur yağmamıştır. Ciddi bir kuraklık yaşanıyor" dedi.

Ankara’da yaşanan su sıkıntısı ile ilgili ASKİ’nin teknik çalışmalarına da değinen Öztürk, bu yıl sonuna kadar gerekli olan suyun Ankara’ya geleceğini söyledi. Öztürk, Ankara’da bulunan barajlardaki su miktarının, 114 milyon metre küp su olduğunu belirtti.

Milliyet



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs