En Sıcak Konular

TSK'da G-3 tarih oluyor!

31 Ekim 2007 09:29 tsi
TSK'da G-3 tarih oluyor! TSK, terör örgütü ile mücadelesinde AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine, G-3'lerle karşılık veriyordu. Teknik açıdan yetersiz ve eski kalan G-3'ler tutkluk yapıyor, hantal kalıyordu. Şimdi TSK, piyade tüfeklerini değiştirmeye başladı. Neyle dersiniz?

Türk ordusu uzun yıllardır kullandığı G-3'leri bırakıp Alman yapımı HK-33 otomatik tüfekleriyle donatılıyor. Yeni tüfekleri Doğu'da görev yapan komandolar kullanıyor..

Ağırlıklı olarak Doğu'daki komando birliklerinde görev yapan askerlerin uzun yıllardır piyade silahı olarak kullanılan G-3 otomatik silahlarının yerine HK-33 adlı yeni bir tür otomatik silah kullandıkları gözleniyor. Önceki gün Hakkâri Yüksekova'da yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında koruma görevi alan komandoların elindeki HK-3'ler G-3'e oranla modern ve yeni görünümleriyle dikkat çekti. Konuştuğumuz askerler HK-33'leri "Öldürmez ama süründürür" diye nitelendiriyor.

1986'da Almanlar tarafından G-3'lerin daha ileri ve modernize edilmiş bir modeli olarak seri üretimlerine geçilen bu silahların en önemli özelliği hayati organlara isabet etmedikten sonra öldürmekten çok yaralaması. Zaten HK-33'le ilgili olarak savunma içerikli internet sitelerinde de yaralama amaçlı olduğu bilgisi düşülmüş. Bundaki amaç ise kısaca şöyle anlatılıyor. Bir çatışma anında kimse o an ölen birinin cesedini oradan almak için uğraşmaz. Ancak, yaralanan birini kurtarmak zorunludur. En az iki asker onu çatışma alanından çekmek için uğraşmak zorunda kalır. Bu arada yaralanan kişi bağırıp çağıracağından çevresindeki insanların moralini de bozabilir. Böylece bir kişiyi yaralamakla en azından iki kişiyi daha bir süreliğine de olsa saf dışı edip düşmanın gücü zayıflatılır.



Bu haber 1,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs