En Sıcak Konular

Hürriyet'ten türban krizi yalanı

29 Ekim 2007 18:45 tsi
Hürriyet'ten türban krizi yalanı 

Hürriyet Gazetesi'nin internet baskısı Cumhuriyetimizin 84. yılını büyük coşkuyla kutladığımız bugünde yine bir yalan habere imza attı. Gazetenin iddiasına göre Kocaeli'nde gerçekleştirilen törenlerde 'türban' krizi yaşanmıştı. Ama gerçek aslında öyle

Hurriyet.com.tr'nin Doğan Haber Ajansı'na (DHA) dayanarak ortaya attığı türban krizi iddiası bizzat AK Partili Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu tarafından yalanlandı.

Sitemizi arayan Baştopçu,törenler öncesinde kendisine hürriyet'te iddia edildiği gibi tek değil eşli davetiye geldiğini, bunun için törenlere eşiyle gittiğini, törenler başlamadan önce Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Vedat Göger'in protokol tribününe gelerek kendisi ve eşi ile tokalaştığını bayramlarını kutladığını söyledi. Baştopçu, kaymakamlık tarafından gönderilen eşli davetiyeyi ise gerçeklerin ortaya çıkması için haber merkezimize faksladı.

İşte kaymakamlık tarafından AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu'ya gönderilen davetiye:

Göger'in eşinin hemen yanında bir süre oturduktan sonra kaymakam ve belediye başkanı ile birlikte halkı selamlamak ve bayramını kutlamak için stada indiklerini daha sonra Yarbay Vedat Göger'in geri yerine oturmadığını belirten Baştopçu, Göger'in beraberindeki askerlerle birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmadan tören alanından ayrıldığını ifade etti.

Mustafa Dağbiçen'in haberi veriş şekline tepki gösteren Baştopçu, askerlerin tören alanını terketme nedenini bilemeyeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayrama eşimle birlikte geliyorum. Birlik beraberliğimizin olması gereken dönemde bunu yapmaları bizi üzüyor çok yazık oluyor." dedi. İşte kriz tellallarının sunduğu 'türban krizi' haberinin aslı bu.

Peki bu haber hurriyet.com.tr'de nasıl yer buldu ? İşte o haberin Hürriyet versiyonu:

AKP milletvekili türbanlı eşiyle katılınca, asker töreni terketti

KÖRFEZ(Kocaeli), (DHA)

KOCAELİ’nin Körfez İlçesi’ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında türban krizi yaşandı. AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu türbanlı eşini protokolun en ön sırasına oturtunca, Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Vedat Göger ve diğer askerler protokolu terketti.

Körfez İlçesi’nde Alparslan Türkeş Stadı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sırasında, AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, türbanlı eşi Hale Baştopçu ile birlikte protokolun en ön sırasına oturdu. Bu sırada Kaymakam Erol Türkmen, Belediye Başkanı AKP'li Yunus Pehlivan, Hava Radar Mevzii ve Körfez İlçe Garnizon Komutan Vekili Hava Radar Yarbay Vedat Göger tribünden inerek halkın bayramını kutladı.

Kutlamaların tamamlanmasının ardından Yarbay Vedat Göger, milletvekili Muzaffer Baştopçu’nun türbanlı eşinin hala tribünde oturduğunu görünce yerine oturmadan, beraberindeki subay ve astsubaylara baktıktan sonra tribünden inerek diğer askerlerle birlikte stadyumu terketti. Komutan ve subaylar standyumdan ayrılırken, protokol tribününde soğuk hava esti.

Kutlamalara, Muzaffer Baştopçu’nun eşinin türbanlı olduğu bilindiğinden eşsiz davet edildiği, buna rağmen Baştopçu'nun eşini de törene getirdiği belirtildi."

samanyoluhaber



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs