En Sıcak Konular

Bahçeli: Onların maskeleri belli!

28 Ekim 2007 22:28 tsi
Bahçeli: Onların maskeleri belli! Bahçeli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bahçeli, “Yeni cumhuriyet meraklıları, demokrasi ve insan hakları maskesiyle boy gösteren bölücülük taraftarları Cumhuriyetimize karşı açıkça tavır almış olduğu görülmektedir” d

Bayramın hüzünlü ve endişeli bir şekilde kutlandığını belirten Bahçeli, bu hüzün ve endişenin nedeninin son günlerde şehit olan güvenlik kuvvetlerinin acıları olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet’in “doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden; kan, gözyaşı ve emeğiyle hayata geçirdiği eşi olmayan bir şaheser” olduğunu belirten Bahçeli, “Bu şahesere sahip çıkmak, korumak ve kollamak her Türk vatandaşının en temel ve vazgeçilmez görevi olmalıdır” dedi.

GARABET DÖNEMİ

Haber7'de yer alan habere göre Bahçeli, “kimliklere göre kutuplaşmanın, semboller üzerinden çatışmaların, duygulardaki karşıtlığın körüklenip tahrik edildiği garabet dönemi” yaşandığını savunarak, Cumhuriyet’in kazanımlarına daha çok ve tavizsiz bir şekilde destek olmanın milli ve tarihi bir vazife olacağını kaydetti.
Kurtuluş Savaşının fiilen sonuçlandığı 11 Ekim 1922 tarihli Mudanya Ateşkes Antlaşması’ndan beri geçen 85 senede Türkiye’nin “muhteviyat ve etki itibariyle en ciddi sorunlarla” yüz yüze kaldığını belirten Bahçeli mesajında şöyle dedi:

“Geçen zaman süresince, organizasyonunu ve her türlü bağlantısını tamamlayan iç ve dış ihanet şebekesi geleceğimizi belirsizliğe, varlığımızı akamete, benliğimizi hiçliğe uğratmak için kimi zaman sinsice, kimi zamanda açık bir şekilde faaliyet gösterdiği kuşkuya yer bırakmayacak şekilde anlaşılmıştır. Cumhuriyetin kuruluş aşamasında ve hemen sonrasında ortaya çıkan fitne ve ihtilaf odaklarının hasmane tutum ve yaklaşımlarının daha yoğun ve kapsamlı bir biçimiyle bugün karşı karşıya kalınmıştır. Nitekim yeni cumhuriyet meraklıları, demokrasi ve insan hakları maskesiyle boy gösteren bölücülük taraftarları Cumhuriyetimize karşı açıkça tavır almış olduğu görülmektedir. Bilinmeli ve akıllardan asla çıkartılmamalıdır ki; Türk milleti Cumhuriyet ile ilgili ilk ve son sözünü 29 Ekim 1923 yılında söylemiş, bu hususta ki bahsi bir daha açmamak üzere sonsuza kadar kapatmıştır.”



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs