korkunç senaryo | " /> korkunç senaryo | "/>

En Sıcak Konular

İşte Ortadoğu için tasarlanan korkunç senaryo

28 Ekim 2007 21:01 tsi
İşte Ortadoğu için tasarlanan korkunç senaryo Ebu Gureyb skandalını deşifre eden Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin korkunç bir senaryosunu açığa çıkardı. Hersh'e göre "Ortadoğu'da Şii-Sünni merkezli bir savaş planlanıyor" dedi

Vietnam'daki My Lai katliamı ve Irak'taki Ebu Gureyb işkence skandalını deşifre eden Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, Amerika ve İsrail'in İran'ı istikrarsızlaştırmak için terör örgütü PKK ve onun İran'daki uzantısı PJAK'ı uzun yıllar desteklediklerini söyledi.

Amerika'da yönetime yakın kaynakların PKK için 'başımıza bela oldu' şeklinde sızlandıklarını söyleyen Hersh, örgütün şimdi kontrolden çıktığını iddia etti. Özel bir programa katılmak için geldiği Hollanda'da Zaman'ın sorularını cevaplayan Hersh, Türkiye'nin ABD'nin bölgedeki en büyük müttefiki olmasına rağmen, PKK'nın eylemlerine devam ettiği bir ortamda, Washington'ın Ankara'nın harekete geçmesini engellemek için elinden geleni yaptığını söyledi. Ünlü gazeteci, Türkiye'nin İsrail ile de sıkı mali, siyasi ve askerî ilişkileri olmasının da meseleyi daha içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini ifade etti.

HÜKÜMET ORDU KENETŞENDİ

Amerika'da yönetime yakın kaynakların PKK için 'başımıza bela oldu' şeklinde sızlandıklarını söyleyen Hersh, Türkiye'deki Amerikan karşıtlığının had safhaya ulaşmasının da dikkat çekici olduğunu söyledi. Amerikalı gazeteci, aralarında hissedilir bir gerginliğin olduğunu söylediği Tayyip Erdoğan hükümeti ile ordunun, PKK konusunda tam bir fikir birliği içinde çalıştıklarını söyledi. Deneyimli gazeteci, "PKK, ordu ve hükümeti birleştirdi." dedi. Hersh, Türkiye'deki hükümetin PKK konusunda bu kez kesinlikle geri adım atmayacağını gördüğünü de belirtti.

BUSH KENDİSİNİ MESİH GİBİ GÖRÜYOR

Gündemdeki Amerikan-İran krizine de değinen Hersh, Başkan George Bush ve ekibinin İran'a saldırmayı kafalarına koyduklarını ve özellikle Başkan Bush'un kendisini Batı'yı kurtarmakla görevli bir Mesih gibi gördüğüne inandığını iddia etti. Amerika'nın şu an Ortadoğu'ya yaklaşımının sadece 'kurgudan' ibaret olduğunu söyleyen Hersh, Ortadoğu'daki kaosun Beyaz Saray'daki yeni muhafazakâr çekirdek açısından 'kabul edilebilir' bir durum olduğunu ifade etti.

Şİİ - SÜNNİ SAVAŞI HEDEFLENİYOR

Ortadoğu'da Şii-Sünni merkezli bir savaş planlandığını da iddia eden Hersh'e göre Amerika ve İsrail, yanlarına Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerini de alıp İran ve Suriye'ye karşı ortak bir cephe açmayı, Müslümanlar arası bir iç savaş başlatmayı istiyor. "Çok tehlikeli bir dönemdeyiz, Afganistan, Irak ve Pakistan'da bizden nefret ediyorlar." diyen Hersh, Amerika'nın İran'a saldırması durumunda bunun Batı ile İslam'ın savaşı şeklinde gelişeceğini öne sürdü. Bush'un alınan kararlarda etkisi olamayabileceğini, ülkenin perde arkasından Başkan Yardımcısı Dick Cheney tarafından yönetildiğini de iddia eden ünlü gazeteci, "Basının görevi, hükümetin aldığı kararları alkışlamak değil, sorgulamaktır." diyerek, İran ile yaşanan krize dair Amerikan basınında kullanılan savaş dilini de eleştirdi.

Seymour Hersh, Vietnam Şavaşı esnasında Amerikan askerleri tarafından gerçekleştirilen My Lai katliamını deşifre ederek, ABD'nin çekilmesine yol açan savaş karşıtı gösterilerin fitilini ateşlemişti. Hersh, son olarak 2003'te Bağdat'taki Ebu Garip Hapishanesi'nde Iraklı mahkumlara yapılan işkenceleri deşifre ederek dünyanın gündemine taşımıştı. Hersh, İsrail gizli servisinin Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesindeki çalışmalarına ilişkin gündem oluşturan çalışmalara da imza atmıştı.



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs