Birlik ve beraberlik günüdür! | " /> Birlik ve beraberlik günüdür! | "/>

En Sıcak Konular

Gül: Birlik ve beraberlik günüdür!

28 Ekim 2007 19:19 tsi
Gül: Birlik ve beraberlik günüdür! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 84'üncü yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, terörizme karşı verilen mücadeleye değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi..

Haber7'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, birlik ve beraberlik duygusunun önde tutulmasıyla aşılamayacak sorunun olmadığını belirterek, terörizme karşı milletçe verilen mücadelenin son günlerde daha kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 84'üncü yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyetin ilanının, Türk tarihinin dönüm noktalarından olduğuna işaret ederken, Cumhuriyetin, milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi ve Türk milletinin modrern dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetin, birlik içinde hareket edildiğinde 'Yapılamaz' denileni yapılır hale getirdiğini kanıtladığını kaydeden Abdullah Gül, "Ne mutlu ki 84 yıl önce büyük önder Atatürk'ün önümüze koyduğu 'Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır" dedi.

Türkiye'nin 84 yıl önce Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı'ndan harap vaziyette çıktığını hatırlatan Gül, bugün ekonomi, demokratik anlayışı, güçlü ordusu ve yönetim anlayışıyla ülkenin saygın ve güçlü bir hale geldiğine işaret etti. Türkiye'nin bulunduğu bölgede gelişmelere yön veren önemli bir aktör olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, gelinen noktada milletin tüm kesimlerinin önemli payı olduğunu belirtti.

Gül, "İnsan haklarına saygılı demokratik rejimimiz, açık toplumu teşvik deen yaklaşımımız, bireyi esas alan yönetim anlayışımız pekiştikçe Türkiye daha da güç kazanmaktadır" diye konuştu. Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 84'üncü yılında Avrupa Birliği'nin demokratik standartlarını yakalayan itibarlı bir ülke olduğunu söyledi.

Abdullah Gül, 84 yılda ulaşılan seviyenin milleti rehavete sürüklememesini diledi. Gül, "Millet ve devlet olarak önümüzde daha katedilecek mesafe ve atmamız gereken adımlar olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizin jeopolitik konumu, komşularımızla süregelen istikrarsızlık, yanı başımızdaki yangın ve törer belası her zamankinden daha güçlü olmamızı gerektiriyor.

Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemil husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberilğe ihtiyacımız vardır" şeklinde konuştu.

Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin bulunmasının doğal olduğuna işaret eden Abdullah Gül, birlik ve beraberlik duygusunun güçlü tutulduğu müddetçe aşılamayacak sorunun olmadığını kaydetti.

Cumhuriyetin demlokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerinin bir bütün olarak savunulması ve kökleştirilmesi gerektiğini kaydeden Abdullah Gül, "İnsan hakları ve temel hak ve hürriyetlere saygılı demokrasimizin daha da iyileştirilmesi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ve devlet millet kaynaşmasını sağlamlaştırmak için zaruridir" dedi.

 

"MİLLETÇE VERDİĞİMİZ TERÖRİZM MÜCADELESİ DAHA DA KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"

 

Son dönemde Avrupa Birliği üyeliği yolunda atılan adımlarla insana hizmetin esas alındığını söyleyen Gül, milletin devletine güven duyduğu, kimseye ayrımıcılık yapılmadığı bir ortamın Türkiye'de hakim olmaya başladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, yarım asırlık milli bir proje olan Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefinin esasen demokrasisi güçlü, insanları zengin ve müreffeh bir Türkiye hedefinin parçası olduğuna işaret ederken, Türkiye'nin uzun süredir terörizm belasına karşı milletçe verdiği mücadelenin bugünlerde daha kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirdi.

Terörle mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Abdullah Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyetimiz kurulurken bu ülkenin dört bir yanından çıkıp bu vatanın bağımsızlığı uğruna cephelerde can veren şehitlerimiz neyse, bu kez Cumhuriyetin bekası için terörle mücadele derken canlarını feda eten şehitlerimiz de bizler için aynıdır.

Şairin, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' sözünde anlamını bulduğu üzere, bu topraklar onların sayesinde vatan hüviyeti kıazanmıştır. Ateş önce düştüğü yeri yakmaktadır. Ancak şehit ve gazi aileleri hepimizin aileleridir. Kendileri bizlere emanettir. Onlara sahip çıkmanın, dertleriyle dertlenmenin hepimizin borcu olduğunu bir keza daha vurgulamak istiyorum."

Milli hedeflere ulaşmak için ihtiyaç duyulan gücün İstiklal Savaşı'nı zafere ulaştıran birlik ve beraberlik duygusunda gizli olduğuna dikkat çeken Gül, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs