Doğu'dan teröre karşı anlamlı ses | " /> Doğu'dan teröre karşı anlamlı ses | "/>

En Sıcak Konular

Doğu'dan teröre karşı anlamlı ses

28 Ekim 2007 11:31 tsi
Doğu'dan teröre karşı anlamlı ses
 
Hakkari'de 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından ülkenin her yerinde terörü protesto gösterileri gerçekleşiyor. PKK terörüne karşı en anlamlı ses yıllarca terörün en ağır faturasını ödeyen Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizden geldi

Yıllarca terörün en ağır faturasını ödeyen Doğu ve Güneydoğu illerimiz, son zamanlarda artan terör saldırılarına isyan etti. Hakkarililer, şehirlerinin terörle anılmasını istemiyor.

Hakkari'de 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından ülkenin her yerinde terörü protesto gösterileri gerçekleşiyor. PKK terörüne karşı en anlamlı ses yıllarca terörün en ağır faturasını ödeyen Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizden geldi, Son zamanlarda artan terör saldırılarına isyan eden Doğu ve Güneydoğu illerimiz, terörün artık bitmesini istedi.Hakkarililer, şehirlerinin terörle anılmasına karşı çıkarken, Şırnaklılar, PKK terör örgütünün bölgeyi temsil edemeyeceğini söylediler. Diyarbakır'da 91 sivil toplum kuruluşu, terör örgütü PKK'ya şiddeti bırakması için çağrıda bulundu.

TERÖRLE ANILMAYALIM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesiyle gözler yeniden Hakkari'ye çevrildi. Adlarının terörle anılmasına isyan eden Hakkarililer terörün şehir ya da bölge ayrımı yapmadığına dikkat çekti. Yıllardır terörün faturasını ödediklerin belirten yöre halkına göre birileri tarafından sahneye konan oyunlar bu sefer de tutmayacak. Bölgede ağırlığı olan Silehi Aşireti'nin önde gelen isimlerinden ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, etle tırnak haline gelen insanları ayırmanın imkansız olduğu görüşünde. "Biz yıllardır birlikte yaşadık, bizim kardeşliğimizi kim tartışabilir" diyen Şen, terörün sıkıntısını 25 yıldır çektiklerini kaydetti. Hakkari halkı da isimlerinin terörle anılmasından son derece rahatsız. Türk ve Kürtler arasında ayrı gayrı olmadığını söyleyen vatandaşlar, "Batıdaki kardeşlerimize şunu söylüyoruz; sakın bir provokasyona gelmesinler. Bu tehlikeli bir iş olur. İnşaallah bu terör olayı bitecektir. Hepimiz bu bayrağın altında huzur içerisinde yaşayacağız." diyor.

PKK BÖLGEYİ TEMSİL EDEMEZ

Şırnak Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, terör örgütü PKK'nın bölge halkının temsilcisi olmadığını söyledi. Şırnak Gazi ve Şehit Aileleri Derneği ile çeşitli sivil toplum örgütleri işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda terörü telin mitingi düzenlendi. Dernek Başkanı Mehmet Güngör, mitingde yaptığı konuşmada, yıllardır ülkenin başına bela olan terörü lanetlemek amacıyla toplandıklarını, çocuklarına huzurlu bir gelecek bırakmak, vatanın bütünlüğünü vurgulamak amacıyla bir araya gelerek kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. 25 yıldır devam eden terör olaylarının en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkilediğini anlatan Güngör, halkın bu sürede "acıyla, üzüntüyle, gözyaşıyla kardeş olduğunu" kaydetti. .

ŞİDDETİ BIRAKIN

Doğu ve Güneydoğu'dan 91 sivil toplum kuruluşu terör örgütü PKK'ya şiddeti bırakması için çağrıda bulundu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen kuruluşlar, 'Acılarımız derinleşiyor, kaygılarımız artıyor' başlığıyla ortak açıklama yaparak kaygılarını dile getirdi. Açıklamayı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya okudu.

Bölge halkı geçmişi unutmadı

Terörden en çok etkilenen Doğu ve Güneydoğu illeri, son terör saldırıları nedeniyle tekrar eski günlere dönülmesinden endişe idiyorlar. Son yıllarda yapılan yatırımların sekteye uğramısından endişe eden vatandaşlar, PKK terör örgütünün oyununa gelinmemesini istediler.


yenişafak



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs