En Sıcak Konular

Erdoğan'dan ani operasyon sinyali!

26 Ekim 2007 23:58 tsi
Erdoğan'dan ani operasyon sinyali! 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'daki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan ani operasyon sinyali verdi. İşte ayrıntılar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'daki temaslarını tamamlayarak, ANA uçağıyla İstanbul'a geldi.
     
Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki ilgililer karşıladı.
     
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu da İstanbul'a geldi.
     
Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, "İsterseniz, operasyonun tarihini ve zamanını size vereyim. Var mı böyle birşey?" dedi. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, operasyon konusunda, "Başbakan'ın Amerika ziyaretini bekliyoruz" sözünün hatırlatılması üzerine ise Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı da bunun zamanını açıklayacak durumda değil. Şu an önümüzde netleşmiş bir program var. 5 Kasım'da Amerika seyahatim var" diye konuştu.
     
Erdoğan, şu sıralar bölgede yürütülen askeri operasyonlar içi de “Bölgede güvenlik güçlerimiz, atılması gereken adımları uluslararası hukuk çerçevesinde atmaktadır'' dedi.
     
Erdoğan, sınır ötesi operasyon konusunda hassas olunması gerektiğini belirterek, “Bir düşüneceğiz bir yapacağız ama pir yapacağız'' ifadesini kullandı.
     
Türkiye’de bulunan Irak heyetinin temaslarına da değinen Erdoğan, heyetle görüşmeler sırasında “uygulama için ne yapacaksınız'' diye sorulduğunu ve bazı bilgiler alındığını söyledi. Erdoğan, söz konusu görüşmelerle ilgili “telefonda olabilen kadar'' bilgi aldığını dile getirdi.
     
    
“5 KASIM’A KADAR NE OLUR BİLEMEM''
     
Hükümet'in gereken lobi faaliyetlerini yapmadığı şeklinde eleştirilerin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Orta Doğu ülkelerinin hemen hemen tümüne giderek görüşmelerde bulunduğunu ve AB üyesi ülkelerin çoğuyla da bu konuların görüşülerek Türkiye’nin görüşlerinin açıklandığını belirtti.
     
Başbakan Erdoğan, 5 Kasım’da yapacağı ABD gezisinin de BM olağan genel kurulu öncesinde planlanmış olduğunu belirtti. Seyahati sırasında ABD Başkanı George Bush’la görüşeceğini hatırlatan Erdoğan, “ABD seyahatine kadar ne olur ne olmaz onu bilemem ama 5 Kasım’da olağanüstü bir hal olmadıktan sonra sayın Başkan’la bu konuyu da diğer konuları da konuşacağız'' dedi.
     
    
"GEREKLİ OLAN LOBİ FAALİYETLERİ YAPILDI"
     
"Bu ziyaret, son olaylardan sonra planlanmış bir ziyaret değil. Bu Birleşmiş Milletler Olağan Genel Kurulu öncesinde planlanmış olan bir seyahat. Biz siyasetçiyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyoruz, kabine yönetmiyoruz. Bizim üzerimizde siyasi görev var. Diplomatik görev var ve askerle beraber yürüttüğümüz görev var. Tabii ki bu süreç içerisinde bin düşüneceğiz, bir yapacağız ama pir yapacağız. Arkadaşlarım bugün Irak'tan gelen heyetle görüştü. Bu görüşmede arkadaşlarım sadece dinlemede kaldılar. Gerekli olan bilgileri onlardan aldılar. Bu bilgileri arkadaşlarım Genelkurmay ile paylaştılar. Ama şu andaki süreç o. Bu süreç içerisinde gerek Ortadoğu'da, gerekse Avrupa Birliği ülkeleri arasında gerekli olan bütün trafiği yapmış durumdayız. Başta Amerika olmak üzere... 'Gerekli olan faaliyetler yapılmadı' diyenlerin dönüp aynaya bakması lazım. Acaba hayatlarında böyle bir faaliyet yürütmüşler mi? Dışişleri Bakanı günlerdir Ortadoğu ülkelerine ziyarette bulunuyor. Bunlar, bu iş için yapılıyor.
     
Atacağımız adımların yol haritasını birilerinin belirleyemeyeceğini daha önce de yaptım. O ya da bu parti birşey diyor diye biz kalkıp operasyon yapamayız. Vatandaşlarımız talepte bulunuyor diye bir operasyon yapamayız.
     
Bu harekatın zamanı tam olarak verilmez. Belki Amerika gezisinden sonra, belki de daha önce yapabilirz. Amerika seyahatine kadar ne olur ne olmaz bilemem" dedi..."
     
milliyet

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs