En Sıcak Konular

Haşim Kılıç: Protesto edilmedim

26 Ekim 2007 21:45 tsi
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na seçilen Haşim Kılıç, Anıtkabir’e yaptıkları ziyarete kendisine oy vermeyen üyelerin katılmamasının "protesto" olarak yorumlanmasının yanlış olduğunu söyledi.

Haşim Kılıç, Başkanlık seçiminin sonuçlanmasının ardından kendisini tebrik etmek üzere Yüksek Mahkemeye gelecek ziyaretçilerin fazla olması nedeniyle gündem toplantısı düzenlemediklerini belirterek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Gündem toplantısı yapmadığımız için bazı arkadaşlarımız şehir dışına çıktı. Diğer arkadaşlarımız da şehir dışına çıkmadan Anıtkabir’i ziyaret etmek istedik. Ziyaretten yaklaşık 3 saat önce duyuruda bulunduk. Bazı arkadaşlarımız katılmadı. Bunu, protesto olarak yorumlamak doğru değil. Çünkü, rakip olan arkadaşlarım ve beni desteklemeyen arkadaşlarım gelip tebrik ettiler, kutladılar ve başarı dilediler. Herhangi bir kırgınlık veya küskünlük söz konusu değil. Ailelerimizle birlikte olmadığımız kadar üye arkadaşlarımızla birlikte oluyoruz. Demokratik bir seçim süreci yaşandı. Seçim sonucuna tüm arkadaşlarımız gereken saygıyı gösterdi.”

4 ÜYE KATILDI

Kılıç, Anıtkabir'deki törenden yaklaşık üç saat kadar önce tüm üyelere yazılı duyuru metni gönderdi. Duyuru metninde, tören saati de yer aldı. Duyuruyu alan üyelerin sadece 4’ü Anıtkabir ziyaretine katıldı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Anayasa Mahkemesi üyesi, “Protesto mu ettiniz?” şeklindeki soruya “Görünen fotoğraf neyse o” yanıtını verdi.

"ANITKABİR PROTESTO YERİ DEĞİL"

Anıtkabir de düzenlenen törene katılan üyelerden biri de, “11 üyenin bulunduğu Anayasa Mahkemesi başkanlığına 4 kişinin aday olması doğru değildi. Ancak, bir seçim oldu. Seçim sonucunda kazanan arkadaşımıza karşı saygılı olmamız gerekir. Kırgınlık olması doğal. Ancak, kırgınlıkların peşini bırakmak gerekir. Gidilen yer manevi bir yer. Protesto yapılacak bir yer değil” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na seçilen Kılıç, önceki gün mahkeme üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Anıtkabir ziyaretinde Kılıç’la birlikte, kendisinden bir gün sonra seçilen halefi Osman Alifeyyaz Paksüt ile üyeler Ahmet Akyalçın, Serdar Özgüldür ve Serruh Kaleli eşlik etti. Kılıç’a eşlik eden üyelerin hepsinin başkanlık seçiminde Kılıç’a oy veren üyeler olması dikkat çekmişti. Ziyarette Kılıç’a, kendisine oy veren üyeler dışında Anayasa Mahkemesi raportörleri eşlik etmişti. Anayasa Mahkemesi’nin 11’i asıl, 4’ü yedek olmak üzere toplam 15 üyesi bulunuyor.

haber10



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs