En Sıcak Konular

ABD'nin kayıp silahları Şanlıurfa'da

26 Ekim 2007 19:29 tsi
Polonya yapımı Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ve terör örgütü PKK'nın kullandığı 19 adet kayıp silahı Şanlıurfa'da ele geçirildi.

Silahların Şanlıurfa ve Gaziantep'te dağıtılmak üzere Kuzey Irak'tan getirildiği öne sürüldü.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri bir ihbarı değerlendirerek Kuzey Irak'tan yasa dışı yollardan yurda kaçak olarak sokulan uzun namlulu silahların getirileceği haberini aldı.

Polis ekipleri Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan ve Fadıl V.'nin kullandığı fueloil yüklü 73 DS 387 ile Nimet G.'nin kullandığı 73 DC 340 plakalı tankerleri takibe alarak harekete geçti.

Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde önlem alan polis, araçları Şanlıurfa girişinde durdurdu. Polis, Nimet G.'nin kullandığı 73 DC 340 plakalı tankerde yaptığı aramada, aracın sağ tarafında mühürlenmiş vanasının bulunduğu dolap kısmında 2 ayrı çuvalda siyah naylon poşetler içerisine sarılmış halde 19 adet Polonya yapımı PM 98 marka uzun namlulu silah ele geçirdi.

Olayla ilgili silahların getirilmesi ve terör örgütüne sağlanması için şebeke lideri Ramazan Ö. (41) ile beraberindekiler Fadıl V. (29), Nimet G. (29), Ali Ö. (41), M. Fatih Ö. (21) gözaltına alındı.

Zanlıların yapılan sorgusunda ise Ramazan Ö.'nün terör örgütü üyesi olmaktan, Fadıl V.'nin sahtecilikten, Ali Ö.'nün de silah kaçakçılığı ve elektrik hırsızlığından sabıkası bulunduğu belirlendi. Zanlılar daha sonra adli mercilere sevk edildi.

Ele geçirilen silahların ABD'nin Irak'ı işgali sırasında Irak'ta görev yapan Polonya askerlerinin kullandığı ve Irak'tan ayrılırken ABD askerlerine bıraktığı kayıp silahlar olduğu belirtildi.

Ele geçirilen 19 adet Polonya yapımı 19 adet MP 98 marka silahların PKK'lı teröristlere dağıtılmak için getirildiği bildirildi.

Silahların tanesinin 20 bin Dolar değerinde olduğu belirtilirken bu silahlar saniyede 6 mermi atabiliyor.

Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü daha önce de yaptığı operasyonlarda 36 adet Glock marka silah, 52 tabanca, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 10 adet Polonya yapımı Para-PM98 ibareli uzun namlulu silah ile 80 adet şarjör ele geçirmişti.

samanyoluhaber



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs