'Vur emri' 181 ve 182'inci filolara | " /> 'Vur emri' 181 ve 182'inci filolara | "/>

En Sıcak Konular

'Vur emri' 181 ve 182'inci filolara

26 Ekim 2007 19:23 tsi
'Vur emri' 181 ve 182'inci filolara 
KUZEY Irak’taki terör örgütü PKK’nın kamplarına yönelik yapılması düşünülen hava operasyonunda Diyarbakır'daki 2’inci Hava Kuvveti Komutanlığı’nın önemli rol oynayacağı belirtildi.

KUZEY Irak’taki terör örgütü PKK’nın kampların yönelik gerçekleştirecek hava operasyonunda Türkiye’nin Doğu hava sahasını kontrol eden Diyarbakır’daki 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 8’inci Ana Jet Üssü’nden kalkan uçakların görev alacağı belirtildi. Ana Jet Üssü’nde bulunan 181 ve 182'inci filolarda yer alan F- 16 av ve bombardıman uçaklarının, Irak sınırına en yakın bölgede olması nedeniyle kampların havadan bombalanmasında aktif görev almaları bekleniyor. Operasyonun "Vur" emri ile başlamasıyla 181 ve 182'inci filolar teröristlerin üzerine bomba yağdıracak.

Diyarbakır’daki 2’inci Hava Kuvveti Komutanlığı’nın Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere yönelik yapılması düşünülen sınır ötesi hava operasyonunda önemli rol oynayacağı belirtildi. Komutanlığa bağlı Diyarbakır, Malatya ve Merzifon’da Jet Üs Komutanlıkları bulunurken, Irak sınırına yakınlığı nedeniyle hava saldırısında Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üssü'nün kullanılacağı kaydedildi. Radar mevzi komutanlıklarını da bünyesinde bulunduren 2’inci Hava Kuvveti Komutanlığı’nın Batman, Erzurum, Muş ve Sivas’ta yedek meydanları bulunuyor. Kuzey Irak’a yönelik operasyonlarda Diyarbakır’daki üs dışında daha önce de kullanılan Batman’daki askeri havaalanının da yine kullanılacağı belirtildi.

2’inci Hava Kuvveti Komutanlığı, vurucu gücünün yanı sıra av, bombardıman filoları, gece gündüz her türlü hava şartlarında kullanılabilen av- önleme filoları ve ülkenin hava savunması ile ilgili radar sistemini de bünyesinde barındırıyor. Komutanlığa bağlı Merzifon’da bulunan 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde ise F- 16'lardan oluşan av ve bombardıman uçaklarından oluşan 151 ve 152’inci filolar, Malatya’daki Er- Haç Hava Üssü’nde ise F4- E ve F- 4’lerden oluşan 171 ve 172 saldırı filoları bulunur.

hürriyet
 
 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs