Profesyonel ordu şart! | " /> Profesyonel ordu şart! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'a destek geldi: Profesyonel ordu şart!

26 Ekim 2007 16:59 tsi
Erdoğan'a destek geldi: Profesyonel ordu şart! Başbakan Erdoğan'ın PKK ile 3 ay eğitimle savaşan askerlerimiz yerine profesyonel bir ordu kurma isteğine destek geldi. USAK Başkanı Sedat Laçiner, Gabar bölgesinde askerlerin neler çektiğini aktararak, çaresini anlattı..

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu(USAK) Başkanı Sedat Laçiner, Gabar'a ilk gittiğinde keklik gibi ortada gezen askerlerin, bölgeyi öğrendikten sonra da tezkerelerinin geldiğini hatırlatarak hemen profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini söyledi.

Aktifhaber'den alınan bilgiye göre, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon öncesi çok iyi bir politika izlediğini, bunu devam ettirmesi halinde kazançlı çıkacağını aktaran Laçiner, Türkiye'nin tahminlerden çok daha iyi pozisyonda olduğunu kaydetti. Laçiner, "Şuan doğru gidiliyor. Tahminlerimden çok iyi bir pozisyondayız. Sokağa taşan şehitlerden dolayı bir acı var içimizde ama o acı ve öfkeye bakarak fotoğrafı sadece ondan ibaret saymayalım. Çok iyi pozisyondayız. Bundan sonra atacağımız bir adım hayati olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin hedeflerini iyi belirlemeden Irak'ta çok geniş bir alana yayılması ve 'ABD ile ipleri koparalım, Talabani ve Barzani ile hiçbir şekilde görüşme yapmalım tarzını' seçmesinin doğru olmayacağını anlatan Laçiner, "Terörle mücadele ile teröristle mücadele olgusunu çok iyi ayırtmak gerekiyor. Teröristle mücadele stratejisindeki Türkiye'nin en büyük hatası birincisi düzenli birliklere güvenmesi onu mücadelenin kalbine yerleştirmesi. Oysa bunu İngiltere gibi ülkelerin temelde mücadelenin kalbine istihbarat, polis ve özel birimleri yerleştiriyor. Ordu sadece çok geniş sahalarında destek olması için görevlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

Laçiner, "Burada Türkiye'nin temel hatası şu. Geçenlerde bir taksiye bindim şoför bordo bereli Gabar'da 8 ay geçirmiş bir asker. Gabar Dağı'nı geziyorsunuz dağını taşını her şeyini öğreniyorsunuz ondan sonra terhis oluyorsunuz. İlk gittiğinde nasıl orada bocaladığını anlatan çok askerle görüyoruz. İlk başta tabiri caizse keklik gibi ortada dolaşıyor. Coğrafyayı tanımıyorsunuz. Tanımadığınız yerde de ne oluyor güvenliği temin edemiyorsunuz. Çok iyi yetişmiş olsanız bile ki 3 ay içerisinde verilecek eğitim dünyanın en iyi eğitimi olsa da mutlaka eksikleri oluyor. Bu askerlerimizi terhis etmememiz lazım. Profesyonel askerliğe geçmemiz lazım. Çok geç kaldık." şeklinde konuştu.



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs