En Sıcak Konular

Başbakan'dan taziye skandalı

26 Ekim 2007 16:38 tsi
12 askerin şehit edildiği saldırıda kaçırılan 8 askerden er İrfan Beyaz’ın babası Halil Beyaz, Başbakan Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan gelen başsağlığı telgrafıyla şoke oldu.

Halil Beyaz yetkililere, “Oğlumun kaçırıldığına mı inanalım, yoksa oğlumun şehit düştüğünü söyleyip başsağlığı dileyen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına mı?” diyerek bu skandala tepki gösterdi

PKK'nın elinde olduğu iddia edilen oğlu İrfan’ın kurtarılması amacıyla avukatları aracıyla DTP Diyarbakır Milletvekili eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal’la görüştüklerini anlatan Halil Beyaz, bu konuda yetkililerin duyarsızlığından yakındı. İki gün önce kendisine postacı aracılığıyla Başbakan Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker ve Devlet Bakanı Başesgioğlu’ndan taziye mesajı geldiğini belirten baba Halil Beyaz, “İki gün önce evimize postacı geldi. Bana ‘Şehit babası sen misin’ dedi. Ben de ne olduğunu öğrenmek için ‘evet’ dedim. Başbakan ve iki bakandan gelen ve ‘Oğlunuz şehit oldu başınız sağ olsun’ denilen telgrafı okuduğumuzda aile olarak yıkıldık. Biz oğlumun kaçırıldığını ve halen yaşadığını biliyoruz. Şimdi biz buna mı, yoksa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na mı inanalım?” diye konuştu.

Halil Beyaz ayrıca Başbakan’a hitaben şunları söyledi:

“Bir baba olarak Başbakan’a oğlu için ‘Amerika’da şehit oldu’ diye haber verilseydi acaba ne yapardı, ne ederdi, ne düşünürdü? Sonradan da böyle bir şeyin olmadığını kendisine söyleselerdi o zaman ne yapardı? Kendisinini de evlat, bizimki de. Onunki Başbakan çocuğu olabilir, bizimki de bir inşaat işçisinin çocuğu. Sonuçta biz de insanız. Bana göre insan insandır.”

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Halil Beyaz, oğlunun kaçırıldığı saldırıda şehit edilen Mehmet Cücük’ün Şehitkamil İlçesi’ne Aktoprak Beldesi’ne bağlı Göksuncuk Köyü’ndeki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında konuşan Halil Beyaz, “Çocuklarımız Isparta’da acemi birliğinde de Dağlıca’da da birliktelerdi. Kader birliği yapmışlardı” dedi.

Şehit er Mehmet Cücük’ün babası Cebbar Cücük de “İnşallah İrfan da diğer kayıp askerlerimiz de kurtarılır. Eğer devlet kurtarmayacaksa ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Biz gidip evlatlarımızı alalım” diye konuştu. Cebbar Cücük, şehit oğlunun teröristlerin elinde rehin olarak bulunan İrfan Beyaz ile birlikte çektirdiği fotoğrafı anımsatarak, “Çocuklarımız beraber fotoğraf çektirmiş, biz de çektirelim” diyerek elini Halil Beyaz’ın boynuna atıp fotoğraf çektirdi.


Hürriyet 



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs