En Sıcak Konular

DTP: PKK'yı kınamak bizi halktan koparır

26 Ekim 2007 16:33 tsi
DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, terör örgütü PKK’yı açık bir dille kınamaları isteyen sözlerine, “O zaman halktan koparız” karşılığını verdi.

TBMM Başkanı, NTV’de katıldığı canlı yayında, “Üzülerek ifade etmek gerekir ki, terörü lanetlediklerine, tepki gösterdiklerine dair açıklamaları var arkadaşlarımızın ama terör örgütüyle ilgili çok net beyanı şu ana kadar koyabilmiş değiller” dedi.

Türk, TBMM Başkanı’nın sözleriyle ilgili ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, kendilerinin aslında şiddete her zaman karşı çıktıklarını, silahla sorunların çözülemeyeceğini savunduklarını belirti. Türk, şunları söyledi:

“Bu konuda bize bir sorumluluk düşüyorsa, parti olarak çaba göstermek istiyoruz. Ama o istediklerini dediğimizde bizim etkinliğimiz mi kalır? Bizim bir etkinliğimiz varsa bunu akan kanın durması için kullanmak istiyoruz. Eğer onu söylersek, halk üzerindeki etkinliğimiz kırılır, halktan koparız. Bizim halk üzerindeki etkinliğimizin kırılmasına yönelik bir süreç kimseye yarar sağlamaz. Biz sürece yardımcı olup akan kanın durması içinden elimizden geleni yapmak istiyoruz.”

“ASKERLER İÇİN TALEP GELMEDİ”

Türk, PKK tarafından kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması için çağrı yapmalarından sonra, bu çağrılarına hiçbir karşılık alamadıklarını söyledi. Türk, “TBMM Başkanı, ‘bunun için girişimde bulunun’ dese o zaman bir şeyler yapmak istiyoruz. Ne yapabiliriz diye düşünüyoruz, bu insani bir mesele” dedi.

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU PERŞEMBE TOPLANACAK

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da ANKA’ya, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun Perşembe günü toplanarak, sekiz kayıp askerle ilgili başvurularını görüşeceğini söyledi. Birdal, Komisyon Başkanvekili MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin kendisine yönelik eleştirilerinin haksız olduğunu söyledi.

Birdal, “Bize başvuran mağdur insanların isteklerini nereye götüreceğiz, tabii ki komisyon gündemine götüreceğiz. Bize gelen insanların anne babalarına bunları söylemeliler” dedi.
 
Haber 7



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs