En Sıcak Konular

Dolardan umudu kesin!

26 Ekim 2007 15:11 tsi
Finans piyasalarının en çok tanınan isimlerinden olan Amerikalı yatırım danışmanı, Jim Rogers dolardan çıkmanın mantıklı olduğunu söyledi

Spekülatör George Soros ile birlikte Quantum Yatırım Fonu'nun kurucusu Jim Rogers, 1999 yılında başlayan emtia piyasalarındaki ralliyi öngörmüş bir isim olarak da piyasalarda haklı bir üne kavuşmuştu.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Jim Rogers, ABD'deki resesyon tartışmaları ile ilgili olarak yeni bir iddia ortaya attı. ABD'nin halihazırda bir resesyona girdiğini ileri süren Rogers, hatta birçok ekonomik göstergenin resesyon dönemlerinden bile daha kötü olduğunu vurguladı.

"ABD ekonomisi hiç şüphesiz resesyonda" ifadesini kullanan Rogers, ABD Merkez Bankası'nın piyasaya büyük bir miktarda nakit enjekte etmemesi halinde piyasalarda büyük düşüşler yaşanabileceğini savundu.

Rogers, dolar ile ilgili olarak da pembe bir tablo çizmedi. Dolar yerine Japon Yeni, Çin Yuanı ve İsviçre Frangı'nı tercih ettiğini belirten Rogers, dolardan çıkmanın mantıklı bir karar olduğunu belirtti. Rogers, "piyasalarda önemli bir değişiklik olmazsa önümüzdeki 6 ay benim yolum budur" dedi.

Rogers, Çin borsası ile ilgili olarak ise olumlu olduğunu kaydetti. Son dönemdeki rekorlara karşın borsanın gidecek daha yolu olduğunu düşünen Rogers, borsada herhangi bir köpük oluşmadığını belirtti.

Ünlü Amerikalı yatırım danışmanı ve spekülatör George Soros ile birlikte 1973 yılında Quantum Yatırım Fonu'nun kurucusu olan Jim Rogers, 1990'ların sonunda hammadde fiyatlarının uzun bir yükseliş kanalına gireceğini ilk öngörenlerden biri olmuştu. Rogers, geçen sene Fransız Le Monde gazetesine verdiği demeçte ise altının onsunun bin dolara kadar çıkabileceğini, hammadde fiyatlarındaki artışın da 2014 yılına dek sürebileceğini söylemişti.

Hürriyet



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs