o rapor! | " /> o rapor! | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'nun Gül'e sunduğu o rapor!

26 Ekim 2007 15:02 tsi
Yazıcıoğlu'nun Gül'e sunduğu o rapor! BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Hakkari Dağlıca'da meydana gelen terör olaylarını 3 saat sonra öğrenerek, olayı Cumhurbaşkanı'na taşımıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine 'İstihbaratın sağlammış!' dediği Yazıcıoğlu, bugün de Cumhurbaşkan

YAZICIOĞLU; Bugünkü sınırı koruyabilmek mümkün değildir. Bunun içinde Irak’la Türkiye halkları arasındaki kardeşliğin dostluğun barışın devam etmesi için iki ülkenin rızasıyla yeniden bir sınırın çizilmesi lazım.

”Google’dan uydudan kendi kapınızın adresini buluyorsunuz kapınızın önündeki arabaların hareketlerini bile takip ediyorsunuz. Peki, biz neden sınır boylarımızda böyle bir teknolojiden yararlanmayalım. Devletimiz fedakârlık yapsın böyle bir uydu kiralasın. Ve terörle mücadele yasası bu anlamda değiştirilsin.”

Cafesiyaset'in haberine göre,BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Hilal TV'de sabahları yayınlanan "Basında Bugün" programına katılarak Feridun ve Arzu Erdoğral’ın sorularını yanıtladı.

- Terörün önlenmesi için Doğu’da yaşayan halkın ve özellikle gençlerin bir takım istekleri var. Sizde bunları dile getirdiniz. Bunları biraz açar mısınız, orada yaptığınız gezide gözlemleriniz neler?

- Çok zor bir dönemden geçtiğimiz açık. Böyle bir dönemde milli birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç var. Ben öncelikle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Başta aileleri olmak üzerine bütün milletimize sabır ve metanet içerisinde milli bir kararlık içerisinde birlik beraberlik temenni ediyorum.

Tabi ben son saldırıyı çok önemli buluyorum. Çünkü bu son iki saldırıda sızma yapılmış bizzat birliklerimize yaklaşarak fiili olarak saldırılmış. Çünkü ondan öncesinde işte insanlara para vererek başka sebeplerle taşeron olarak kullandıkları insanlarla mayın döşüyor, eline cep telefonu veriyor, işte askerlerimiz oradan geçerken mayını patlatıyordu. Yani bu çok kalleşçe vur kaç taktikleriyle, teknolojiyi kullanarak yapılan eylemlerdi.

"TEDBİRLER PAKETİNİ CUMHURBAŞKANI'NA SUNDUM"

Terör örgütü, 1984’ten sonra en geniş çaplı baskın hareketini yapmış oldu. Bunun ciddi şekilde irdelenmesi sorgulanması gerekiyordu. Ben bu çerçevede tabi ki Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin yapması gerekenlerle ilgili bir takım projeler ifade ettim. Bunu Cumhurbaşkanı’na da verdim.

Zaten çok daha önceleri yapmış olduğum açıklamalar vardı bu çerçevede. İşte benim söylediğim o noktaya gerek hükümet ve gerekse güvenlik güçleri gelmiş bulunuyor. Arka tarafta ekonomik, sosyal, eğitim gibi tedbirler ülkeyi kalkındıracak, teröristlerin insan kaynağını, istismarı önleyecek tedbirler önlemler alınırken, aynı zamanda hukuki önlemler de alınırken diğer tarafta silahlı bir örgüt var karşınızda. Bu örgüt gizlidir.

Adam gündüz işinde akşam terörist. Tabi böyle bir örgüt karşısında düzenli ordulara mücadele etmek mümkün değildir. Onlar görünmüyor bizim ki meydanda geziyor. Tabi ki bundan zarar göreceğiz. Onun için çok iyi yetiştirilmiş, anayasa üzerine yemin etmiş, hukuk bilgisine sahip ve karar verme ve bunu kullanma yetkisine sahip özel timler kurmak lazım. Anti terör timleri.

"TERÖRLE MÜCADELE YÖNTEMİ DEĞİŞTİRİLMELİ"

İçeride bunu özel harekât timleri ile aynı ölçüde yetiştirilmiş olarak sınır ve sınır ötesinde de özel kuvvetler marifetiyle bunlar yapılmalıdır diyorum. Bu günkü terörle mücadele konsepti mutlaka değişsin. Mobil hareketli yeri geldiğinde tek başına, yeri geldiğinde üç beş kişi operasyon yapabilecek yetki ve kabiliyette vatan evlatlarımızla bu mücadeleyi yapmalıyız.

İçeride ve dışarıda direk bunların yuvalarını dağıtma emri almalı bunlar. Elebaşlarını da halletme emri almalıdır. Paketleyip getirebiliyorsa getirecek, getiremiyorsa yerinde imha edecek. Bunun başka bir yolu yordamı yok. Bu sınır ötesi ve okyanus ötesi diye de ayırım yapmayacak. Nerde ise orada bulacak.

"ULUSLARARASI HUKUK BUSH'A YOK DA BİZE Mİ VAR?"

Efendim "Biz bunu yaparsak işte uluslararası hukuk vesaire" gibi bir çok şey çıkarıyorlar. Halbuki ABD başkanı Bush, "11 Eylül olayından sonra dedi ki intikam alınacak, mağaralarında inlerinde imha edilecek" demişti. Peki, onların teröristleri için uluslararası hukuk dinlenmiyor da, niye bize gelince böyle oluyor. Bunun için yeni bir konsept dedim.

Tabi bu önerilerimi yaparken sır boyu uydu kiralayalım onunla gözetleyelim. Yani bugün biliyorsunuz Google’dan uydudan kendi kapınızın adresini buluyorsunuz kapınızın önündeki arabaların hareketlerini bile takip ediyorsunuz.

Peki, biz neden sınır boylarımızda böyle bir teknolojiden yararlanmayalım. Devletimiz fedakârlık yapsın böyle bir uydu kiralasın. Ve terörle mücadele yasası bu anlamda değiştirilsin dedim. Bunları teklif ederken öbür tarafta da son anı bir daha tespit edeyim diye Diyarbakır, Mardin ve Şırnak illerini kapsayan bazı ilçelerine de gittim.

Bir gezi düzenledik. Başkanlık divanı toplantımızı Şırnak’ta yaptık. Ondan sonra bu gezim sırasında öncelikle tabi Mardinlilere buradan çok teşekkür ediyorum. Mardin’e girdiğimizde her taraf bayraklarla donatılmıştı. Ben oradaki bu kararlılık dolayısıyla teşekkür ediyorum. Şırnak’a gittiğimizde de orada da vatandaşımız gayet sakin gözüküyor.

"ULUSAL MEDYA GÜNEYDOĞULUYU TERÖRİST GİBİ TANITIYOR"

Her hangi bir güvenlik önlemi almadan vatandaşın içerisinde gezdim. Gece saat 22:30’da ben sokakta gördüğüm birkaç genç varsa hemen arabadan indim ben ne yapıyorsunuz, nasılsınız, nerden geliyorsunuz diye kendileriyle sohbet ettim.

"Ne istiyorsunuz?" dedim, gençlerin söylediği birincisi "Huzur istiyoruz, kaliteli eğitim istiyoruz, buraya kalıcı öğretmenlerin gelmesini istiyoruz ve üniversitemiz olsun, yatırım olsun işsizliğe çare üretilsin." Ve ulusal medyadan şikâyetçiyiz bizi çok kötü tanıtıyorlar. Sanki burası kuşatılmış hepimiz birer terörist adayıyız gibi gösteriliyoruz. Ve buraya gelmek isteyenler gelmiyorlar. Kamu görevlileri buraya geleceği zaman korkutuluyor, ürkütülüyor. Halbuki bakın biz misafirperver insanlarız ve sair diye gençlerle sohbet ettik.

- Yeni bir Irak sınırı çizilsin istediğinizin haberleri medya da yer aldı, bunu gerekçesini biraz açar mısınız?

- Bildiğiniz gibi Ortadoğu'daki harita Ortadoğu'daki halkların rızasıyla çizilmiş değil. Musul Kerkük bizden koparıldı o zaman İngilizler'in dayatmasıyla böyle bir sınır çizildi.

Bugünkü sınırı koruyabilmek mümkün değildir. Bunun içinde Irak’la Türkiye halkları arasındaki kardeşliğin dostluğun barışın devam etmesi için iki ülkenin rızasıyla yeniden bir sınırın çizilmesi lazım. Ama bu sınırdan biz zarar gördüğümüze göre biz temenni ediyoruz ki diplomasi yoluyla yeni açılım yapılabilir.

Eğer bu olmazsa güç kullanmak suretiyle her halükarda biz yeniden bu Irak sınırını yeniden çizmek zorundayız. En az 35 kilometre girmek suretiyle orada bir tampon bölge oluşturmak ve sırtımızı Gabar dağına Cudi dağına vererek ülkemizi korumamız lazım.

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    145,536 µs