En Sıcak Konular

Muhsin Yazıcıoğlu'ndan derin sorular

26 Ekim 2007 14:34 tsi


Güneydoğu'dan dönen Muhsin Yazıcıoğlu, Dağlıca baskınıyla ilgili derin sorular yöneltti.
BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Dağlıca'da yaşanan terör saldırısından sonra Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde incelemelerde bulundu. Dün Meclis'te izlenimlerini anlatan Yazıcıoğlu, baskınla ilgili önemli sorular yöneltti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, son terör olaylarında ilginç bir rol üstlendi. Dağlıca'daki baskını ilk öğrenenlerden biri o. Kendisini arayan kişi, o gece yaşananları tüm detaylarıyla anlatmış. Ancak Yazıcıoğlu, kaynağını söylemiyor: "Gabar'da çobanlık yapan biri değildir her halde."

BBP lideri, baskınla ilgili önemli sorular yöneltiyor: "Teröristler o kadar güçle sınırdan nasıl girdi? Baskın nasıl yapıldı ve neden o noktaya kadar bilgi sahibi olunamadı? Niçin zamanında müdahale yapılamadı?" Yazıcıoğlu, askerin terörle mücadelesine zarar vermek istemediğinin altını çizerken bu konunun mutlaka araştırılmasını talep ediyor. Bir yeğeni Gabar'da şehit düşen, iki yeğeni bu bölgede askerlik yapan Yazıcıoğlu, tepki eylemleri konusunda ise endişeli. İç huzuru, kardeşliği bozacak provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını istiyor. Kendisi de barışa katkı vermek için Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'e gitti. Vatandaşların sorunlarını dinledi, taleplerini sordu. Yazıcıoğlu'na göre bölge halkının tek isteği iş, aş, eğitim ve huzur. Bu noktada Türkiye'nin sivil anayasayı çıkartıp tam demokratikleşeceği sırada bölücü örgütün saldırılarını artırmasına dikkat çekiyor.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yaptığı gezi hakkında bilgi vermek için Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yazıcıoğlu, bölgede yaşayan gençlerin çıkan haberlerden rahatsızlık duyduğunu, tek taleplerinin ise iş, aş ve eğitim olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: "Doğulusu, batılısı herkes bir bütün olarak kenetlenmeli. Kıblesi, secdesi bir olan, kız alıp kız veren bir milleti kimse ayıramaz. Kardeşliğimizi geliştirecek tedbirler almalıyız. Eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel etkinliklerle kaynaşmayı sağlamalıyız. Kardeşliğimizi bozacak provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız." Yazıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğu kökenli işadamlarına, bölgeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Kürt kökenli aydınların sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelenin okullarda anlatılmasını isteyen Yazıcıoğlu, terörün cehaletten beslendiğine işaret etti.

Yanaşık düzenle terörle mücadele edilemez

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, terörle mücadele yönteminin değişmesi gerektiği görüşünde. Yazıcıoğlu, "Bu mücadele, 'yanaşık düzen eğitimi' almış düzenli orduyla yapılamaz. Anti terör timleri oluşturulmalı. Bu birliklere, örgütün başını ezin talimatı verilmelidir. Bunun sınır ötesi veya okyanus ötesi olmaz. Neresiyse orası..." dedi. Bir terör enstitüsü kurularak terörün tahribatının herkese anlatılmasını öneren Yazıcıoğlu, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapılarak idam cezasının yeniden uygulanmasını istedi.

Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Dağlıca'daki saldırı devam ederken kendisine bilgi verildiği iddialarını doğruladı. Yazıcıoğlu, olayı şöyle anlattı:

"Almanya'da sabaha karşı saat 04.30 civarında arandım. Dağlıca bölgesinde askerî birliğe baskın düzenlendiği söylendi. Bir saat sonra yeniden arandım. Terörist sayısının 200'ün üzerinde olduğu, 16 şehit bulunduğu ve 14 askerle irtibatın kesildiği bildirildi. Telefonla bilgi veren kişi, telsiz sistemlerinde bazı sorunlar bulunduğunu söyledi." Yazıcıoğlu, PKK'nın elindeki teknolojinin telsiz sistemlerimizi bozacak seviyede olmadığına dikkat çekerken saldırının arkasında başka güçlerin olabileceğini ileri sürdü.

Muhsin Yazıcıoğlu, çatışmanın meydana geldiği bölgeyi iyi bildiğini ifade etti. 1996 yılında Üsteğmen olan yeğeni Cemalettin Yılmaz'ın Gabar'da şehit olduğunu, asteğmen olan iki yeğeninin de aynı yerde askerlik yaptığını hatırlattı. Yazıcıoğlu, sınırdan sızmaların önlenmesi için "Türkiye-Irak sınırı yeniden oluşturulmalı." teklifini ortaya attı. Buna göre Türkiye, Irak sınırından içeri girecek ve asgari 25 kilometre ötedeki düz arazide yeni bir sınır çizilecek. Yazıcıoğlu, "Bu toprak kazandım-kaybettim meselesi değildir. Bunu Irak'ın toprak bütünlüğü içinde yapmalıyız. Bunun için kuvvet gerekiyorsa kuvvet kullanılmalı." şeklinde konuştu.

Aktif haber



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,888 µs