En Sıcak Konular

Türkiyeli Kürtler endişe içinde

26 Ekim 2007 14:27 tsi
Cizreli Kürtler, Irak sınırının diğer tarafında kalan kürtler için endişe duyuyor.

Sınıra 45 kilometre mesafedeki yaklaşık 80 bin nüfuslu Cizre'de son Hollywood filmlerinin korsan kopyalarını satan 23 yaşındaki Metin Selçuk Özalp, "Sınır ötesi bir operasyon daha fazla kan ve daha fazla savaş anlamına gelecektir. Zaten fazlasıyla acı çekiyoruz. Bizim ihtiyacımız olan şey yatırımlardır" diyor.

Cizre, kanlı çatışmaların merkezinde yer alıyor. Türkiyeli Kürtler, Irak'a bir müdahaleden dolayı kendilerini tehdit altında hissediyorlar. 39 yaşındaki taksi şoförü İdris Serim, "En ağır yükü taşıyan her zaman biziz. Burada ailelerin çoğunun ya orduda bir yakını var ya da PKK ile birlikte mücadele eden bir yakını bulunuyor" diyor.

Bir giyim mağazasının tadilat işleriyle uğraşan 28 yaşındaki Tahir Acar, "Savaşla büyüdüm. Akşamları dışarı çıkılamıyordu ve geceleri silah sesleri duyuyorduk. Durumda iyileşme başlarken bunu bir kez daha yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuşuyor.

Selçuk Özalp, "Habur sınır kapısı tek gelir kaynağı. Kapanırsa bu insanlar ne yapacak? Dağlardaki asilere mi katılacaklar?" diye soruyor. Cep telefonu mağazası kuzey Irak ile ticarete bağlı olan Ramazan Ekmekçi de oldukça kötümser. Ekmekçi şöyle diyor: "Para olmazsa isyan olur. Eğer halk kışkırtmaya boyun eğerse ve silaha sarılırsa, ne Türkiye ne de ABD engelleyebilir". Askeri müdahaleye karşı olan çok sayıda sakin, asiler ile Ankara arasında müzakere ve Kürt halkı için daha fazla hak istiyor.

Elektronik eşya satıcısı İsmail Kurtuluş, "Türkiye'den ayrılmak ve kendi devletimizi kurmak istemiyoruz. Türkler ve Kürtler asırlardır bir arada yaşıyorlar" diyor.

İnternet haber



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs