En Sıcak Konular

Sınırda yoğun bir hareketlilik var

26 Ekim 2007 12:05 tsi
Hakkari, Şırnak ve Siirt üçgeninde yoğun hareketlilik. Cobralar ve savaş uçakları PKK'nın barınaklarını yerle bir ediyor. Mehmetçik temizlenen bölgeleri didik didik arıyor.

Güneydoğu'da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde askeri birliğe saldırarak 12 askeri şehit eden, 16 askeri yaralayan ve 8 askeri kaçıran PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde güvenlik görevlilerinin şehit edilmenin ardından başlatılan operasyon genişletilerek devam ediyor.

Operasyon, Hakkari, Şırnak ve Siirt'in dağlık kesimlerinin yanı sıra sınırda da sürüyor.

TEMİZLİK HAREKATI

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla kara birliklerinin sürdürdüğü operasyona hava birlikleri de destekte bulunuyor. Başlatılan temizlik harekatı kapsamında hava destek birliklerinden oluşan cobra helikopterleri ve savaş uçakları teröristlere ait barınakları yerle bir ediyor. Savaş uçakları bölge ve sınır kesiminde keşif uçuşları yaptıktan sonra belirledikleri terör yuvalarını bombalayarak imha ediyor. Operasyonlarda mayın temizleme ve arazi arama tarama faaliyetleri de sürüyor.

Mehmetçik teröristlerden temizlenen bölgedeki arazileri didik didik arıyor. Arazi arama tarama faaliyetlerinde içerisinde bol miktarda yaşam malzemelerinin bulunduğu teröristlere ait çok sayıda barınak ortaya çıkarılarak imha edildi. Bu arada, operasyon bölgelerindeki birliklerin malzeme ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik sevkıyata da devam ediliyor.

Öte yandan, Cizre'de tanklar Cizre-İdil karayolu üzerindeki alanda olası sınır ötesi operasyonuna karşı hazırlıklarını sürdürürken yoğun güvenlik önlemleri altında sürdürülen çalışmalarda askerler de eğitim yapıyor.

DAĞLICA BÖLGESİNDE YOĞUN HAVA TRAFİĞİ

Dün ve önceki gün sakin bir ortamın yaşandığı bölge bugün sabah saatlerinden itibaren yerini askeri hareketliliğe bıraktı. Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’ndan kalkan onlarca helikopter, Dağlıca Bölgesi’ne asker ve mühimmat taşıdı.

Şemdinli İlçesi Yeşilova Karakolu’na saldırı hazırlığında bulunurken termal kameralarla tespit edilip püskürtülen ve 30 kadar PKK’lının öldürülmesinin ardından bölgede yaşanan sessizlik bugün yerini hareketliliğe bıraktı.

Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığında bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun hava trafiği yaşandı. Pistten havalanan helikopterler, Dağlıca ve Oramar bölgelerine asker ve muhimat taşıdı. Helikopterlerin geliş ve gidişlerinde yaşanan hareketlilik dikkat çekti.

Tugay Komutanlığı’ndaki helikopter pistine 5’er dakika arayla bazen 2, bazen de 3 helikopter iniş ve kalkış yaptı. Helikopter pistinin yanında ambulansların bulunması da dikkat çekti. Bu arada Mehmetçik bugün sabah saatlerinden itibaren askeri birliklerin geçiş yaptığı yollarda mayın arama taraması yaptı. Sabah saatlerinde ise bölgeye çok sayıda zırhlı birliklerin Yüksekova yeni köprü bölgesine doğru kaydırıldığı öğrenildi.

Hürriyet
 



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs