En Sıcak Konular

Toptan: Yalnız da kalsak dönmeyiz

26 Ekim 2007 08:28 tsi
TBMM Başkanı Toptan, 'Biz bu devleti hep beraber nasıl kurduysak öyle de savunuruz diye bütün dünyaya haykırıyorum, mesaj veriyorum' dedi. İşte Toptan'ın çarpıcı çağrısı:

Türk Kalp Vakfı tarafından 'Sakıp Sabancı İyi Kalp Ödülü' verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Biz bu devleti hep beraber nasıl kurduysak öyle de savunuruz diye bütün dünyaya haykırıyorum, mesaj veriyorum'' dedi.

Sabancı Ailesi ve Türk Kalp Vakfı tarafından 8 yıldır geleneksel hale getirilen 'iyi kalp ödülü', bu yıl TBMM Başkanı Köksal Toptan'a verildi. Sabancı Center'da yapılan programda şehit aileleri için de bağış toplandı.
Törende yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinen Toptan, "Bu toprakları korumak, düşmanlardan geri almak çok pahalıya mal oldu. Bu nedenle tek karışını bile almak her baba yiğidin harcı değildir" dedi. Toptan, "Herkesin yüreği yanıyor, içi sızlıyor. Bütün Türkiye ayakta. Kadınlar, kızlar, herkes elinde birer bayrakla teröre karşı tepkisini dile getiriyor, maçlarda ise on binler teröre lanet yağdırıyor. Biz bu toprakları kurarken, korurken, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi düşünmeden beraber kurduk. Biz bu devleti hep beraber nasıl kurduysak öyle de savunuruz diye bütün dünyaya haykırıyorum, mesaj veriyorum'' dedi.

"EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE YOLUMUZDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bu ülkede ailelerin evlatlarını askere davul-zurnayla uğurladığını, bu geleneğin hiçbir ülkede bulunmadığını vurgulayan Toptan, ''Bu milletin kurduğu devlet yıkılabilir mi?'' diye sordu. Toptan, "Terörle amaçlanan şey, Türkiye'de kaotik bir ortam yaratmak, insanları birbirine düşman haline getirmek. Ülkenin her alanda ilerlemesi için harcanması gereken kaynakların terörle mücadeleye yöneltilmesi hedeflenmekte. Belki terörle Türkiye bir müddet daha mücadeleye devam edecek. Ama biz de el ele, gönül gönüle yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Herkes emin olmalıdır ki devletin bütün kurumları eş güdüm içinde TBMM'nin aldığı kararın gereğiyle yerine getirilmesi için gece gündüz çalışmaktadır. Terörle mücadelede uzmanlaşmış güvenlik güçlerimizin ve milletimizin kararlılığı, terörün bize daha fazla zarar vermesine engel olacaktır. Türkiye, teröre kesinlikle boyun eğmeyecektir'' ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELEDE ZERRECE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Terörle mücadele neyi gerektiriyorsa hükümetin hepsini eksiksiz yerine getireceğini, buna herkesin inanmasını istediğini, şartları, maliyeti ne olursa olsun terörle mücadele kararlılığından zerrece geri adım atmanın söz konusu olmadığını söyleyen Toptan, "Terörle mücadelemizde yalnız kalabiliriz. Tek başına kaldık diye terörle mücadeleden geri dönmemiz mümkün değil. Bizdeki terörü cesaretlendirenler var. Bunu biliyoruz. Şu binada 3 tane masum insan öldü. Bunu yapanlar Avrupa'da elini, kolunu sallaya sallaya geziyor. '301'i kaldırın' diyenler, onlara kol kanat geriyor'' dedi.

Törende konuşan Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ise, son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, ulusça herkese baş sağlığı diledi. Yokluğuna bir türlü alışamadığı, yokluğunu her geçen gün daha fazla hissettiği Sakıp Sabancı'nın iyiliksever biri olduğunu da dile getiren Türkan Sabancı, konuşmasını, eşinin yardımseverliğe atıfta bulunan 'Olma keser gibi rab bena hep bana, ol testere gibi bir sana bir bana' sözleriyle tamamladı.

Törende İstanbul Valisi Muammer Güler, Türkan Sabancı ve Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, TBMM Başkanı Toptan'ın ''İyi Kalp Ödülü''nü takdim etti.

"HER YERİ BAYRAKLARLA DONATMAYA DAVET EDİYORUZ"

İstanbul Valisi Muammer Güler ise, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine vatandaşların her zamankinden daha fazla ilgi göstermesini istedi. Güler, ''Asıl önemli olan teröre karşı kararlı duruş sergilemektir. Ancak bunu yaparsak terörün önüne geçebiliriz. Bu sözleri çok sık tekrarlamaya devam edeceğim. Çünkü Cumhuriyet Bayramı haftasındayız. Herkesi Vatan Caddesi'ndeki törene katılmaya, ev ve işyerlerini bayraklara donatmaya davet ediyoruz'' dedi.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın da, acılarını tüm milletin yüreklerinde yaşadığı şehitler anısına, Sevan Bıçakçı'nın vakfa bağışladığı maddi ve manevi değeri çok büyük bir mücevheri bu gece satışa sunacaklarını söyledi. Yıldırımakın, her yıl 'Kalp Haftaları ve ve Dünya Kalp Günü' gibi uluslararası aktivitelerle birlikte sosyal içerikli organizasyonlarını da başarıyla sürdürdüğünü, bu yıl TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı bu ödüle layık gördüklerini söyledi. Yıldırımakın, vakıf olarak tüm şehit ailelerine ömürleri boyunca hizmet taahhüdüne girdiklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın ise, 1 ay içinde 30'a yakın askerin şehit düşmesi ve sivil halkın katledilmesinin herkesi yasa boğduğunu belirterek, bu terörün en kısa zamanda biteceğine milletçe inanmak istediklerini ifade etti.

Alpaydın, askerde savaş dışında yaralanan ve ölen askerler için maddi yardım konusunda bir düzenleme eksikliği bulunduğunu ifade ederek, bu konuda bir yasa teklifi hazırlanması isteğinde bulundu.

Gecede daha sonra, Sevan Bıçakçı tarafından özel olarak hazırlanan yüzüğün, Uğur Batur yönetiminde açık artırmayla satışına geçildi. 10 bin YTL başlangıç bedeliyle satışa sunulan yüzüğün açık artırmasına, Türkan Sabancı, Çetin Yıldırımakın ve yüzüğü hazırlayan Sevan Bıçakçı da katıldı. Yüzüğü, Atasay Kuyumculuk sahibi işadamı Atasay Kamer, 33 bin YTL'ye satın aldı. Satıştan elde edilen gelirin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne bırakılacağı öğrenildi.

haber7


 



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs