En Sıcak Konular

İnteraktif dil eğitimi geliyor

26 Ekim 2007 08:25 tsi
İlköğretim öğrencileri bu yıldan itibaren interaktif yöntemle yabancı dil öğrenecek. MEB'in yeni sistemi son aşamasında. Sistem, 11 bin 152 ilköğretim okulunda uygulanacak. İnteraktif eğitim seviye belirleme sınavını da etkileyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim öğrencilerine bilgisayar üzerinden interaktif yöntemle dil öğretmeyi amaçlayan yeni bir sistemi uygulamaya hazırlanıyor. Bakanlık ile Sanko Holding arasında geçen yıl imzalanan DynEd (Dynamic Education) İngilizce Dil Eğitim Sistemi ile ilgili protokolde öngörülen hazırlıklar son aşamaya geldi.

Dil eğitimini interaktif yöntemle öğretmeyi amaçlayan CD'ler, okullara ve öğrencilere dağıtılmak üzere il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. İlköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik bu yöntemle öğrenciler, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayarla istediği zaman İngilizce çalışabilecek.

ANİMASYON DA OLACAK

Öğrencilere CD'lerle birlikte birer kullanıcı adı verilecek. CD üzerinden kullanıcı adını ve şifresini girerek sisteme kaydolan öğrenci, eğitime başlayabilecek.

Sistem internette bir defa çalıştırıldıktan sonra internete yeniden ihtiyaç duyulmayacak. Sistem, 15 günde bir internete girilmek koşuluyla kullanılabilecek. Öğrencinin sistemde yaptığı tüm çalışmalar kaydedilecek.

Mevcut ders programını destekleyen İngilizce Dil Eğitim Sistemi'nde, her düzeye göre üniteler bulunuyor ve “konuşma”, “dinleme”, “yazma” ve “okuma” ile ilgili konular yer alıyor. Konular, öğrencilerin daha rahat öğrenebilmeleri için animasyonlarla destekleniyor.

OKUL ORTAMINDAN FARKSIZ

Öğretmenler, öğrencilerin sistemdeki tüm çalışmalarını bakanlığın sunucularına aktarılması nedeniyle inceleyebilecek. Öğrenci, sisteme girerek İngilizce çalışırken sınıf ortamında olduğu gibi öğretmenlerine soru yöneltebilecek, karşılıklı iletişim kurabilecek. Sistemin, özellikle öğrencilerin telaffuzlarını doğru yapmalarına imkan sağlaması bekleniyor.

Sistem, 11 bin 152 ilköğretim okulunda uygulanmaya başlanacak. Bu okullar, internet erişimleri dikkate alınarak tespit edildi. Uygulama diğer okullara da yaygınlaştırılacak.

Sistemin uygulamaya konulabilmesi için 230 formatör yetiştirildi. Bu formatörler, sisteme ilişkin İngilizce öğretmenlerini bilgilendirecek. İngilizce öğretmenlerinin eğitiminin tamamlanmasıyla uygulama başlayacak.


Sistem sınavda etkili olacak

İnteraktif dil öğretimi sistemi bu yıl ilk kez ilköğretim 6. ve 7. sınıflara yönelik yapılacak ve içinde İngilizce soruların da yer alacağı Seviye Belirleme Sınavı için de ayrıca yararlı olacak. Eğitim uzmanları bu açıdan öğrencilerin interaktif dil eğitimine ayrı bir önem göstermelerini öneriyor. MEB, CD'nin içindeki programa ilişkin bilgilerin yer aldığı bir web sayfası da hazırlayacak.

yenişafak



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,430 µs