En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu Hakkari saldırısını kimden öğrendi?

25 Ekim 2007 19:55 tsi
Yazıcıoğlu Hakkari saldırısını kimden öğrendi? Hakkari’de saat 00.20’de olan saldırıyı, 04.30’da kendisini telefonla arayan bir “dostundan” öğrendiğini anlatan Yazıcıoğlu, “Dostum, herhalde Gabar Dağı’nın öbür tarafında çobanlık yapan birisi olamaz” dedi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hakkari Dağlıca’daki saldırıyı, saat 04.30’da bölgeden kendisini arayan bir dostundan öğrendiğini anlattı. Yazıcıoğlu, “Telsiz sistemlerine müdahale edildiğini, iletişimde sıkıntı yaşandığı bilgilerini aldım. Bu durum ciddi soruşturma konusu. Dışardan destek almadan yapmak imkansız” dedi.

Yazıcıoğlu düzenlediği basın toplantısında, saldırı gecesi Almanya’da olduğunu, sabaha karşı saat 04.30-05.00 sıralarında bir dostunun kendini aradığını belirterek şunları söyledi:

“Dağlıca bölgesinde askeri birliğe karşı baskın düzenlendiği, teröristlerin sayısının 200 civarında olduğu, 16 askerimizin şehit, 14 askerimizle de irtibatın koptuğu yönünde bilgi aldım. Ayrıca telsiz sistemlerine müdahale edildiği ve iletişimde sıkıntı yaşandığı bilgilerini edindim. Bu durum ciddi bir soruşturma konusudur. Bu türdeki olayların arkası ve önü mutlaka araştırılmalıdır. Bu baskını dışarıdan destek almadan yapmak imkansız.”

Yazıcıoğlu, “Size bilgi veren resmi görevli mi yoksa sivil mi?” sorusu üzerine “Dostlarım... Bu herhalde Gabar Dağı’nın öbür tarafında çobanlık yapan birisi olamaz” yanıtını verdi.

Bu olayların ardından Kürt aydınların sorumluluk üstlenmesi gerektiğini bildiren Yazıcıoğlu, “Bu gemide, vatan topraklarında hep beraberiz” dedi.

IRAK SINIRI YENİDEN ÇİZİLMELİ

ABD ile Türkiye’nin ortak harekat yapabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Yazıcıoğlu, “Bu kediye ciğer teslim etmektir” değerlendirmesinde bulunan Yazıcıoğlu, Türkiye-Irak sınırının tartışmaya açılmasını istedi; “Bu sınır yeniden çizilmeli” dedi.



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs