En Sıcak Konular

İtalyanların azizi sahtekar çıktı!

25 Ekim 2007 19:32 tsi
İtalyanların azizi sahtekar çıktı! Papa 2. Jean Paul tarafından 'Aziz' ilan edilen ve İtalyan halkı tarafından çok sevilen Aziz Peder Pio sahtekar çıktı

Papa ikinci Jean Paul tarafından 'Aziz' ilan edilenAziz Peder Pio'nun sahtekarlık yaparak Azizlik unvanı aldığı ortaya çıktı.

İtalyanların en çok sevdiği ve değer verdiği Aziz, yıllarca, vücudundaki asitle yapılmış yaralar için "İsa'nın vücudundaki yaraları taşıyorum" diyerek tüm İtalya'yı kandırdı.

8sütun.com'un haberine göre, Papa 2. Jean Paul tarafından öldükten sonra Aziz ilan edilen, "karşısındaki insanların ruhlarını önceden okuduğu, uçtuğu, vücudundan güzel kokuların yayıldığı gibi mucizeler gösterdiği" iddia edilen Peder Pio, meğer bir yalancıymış. "Hz. İsa'nın vücudundaki yaralarını taşıdığı" gerekçesiyle Vatikan tarafından Aziz mertebesine çıkarılan Peder Pio'nun bu yalanını ortaya çıkar kişiyse, İtalyan tarihçi Sergio Luzatto. Geçtiğimiz günlerde yeni bir kitabı yayınlanan Luzatto'nun kitabındaki iddialar tüm İtalya'yı şaşkınlığa uğratmış durumda. Kitabında, "Aziz Pio, İsa'nın yaraları dediği vücudundaki yaraları, asitle yaptı" diyen Luzatto, Pio'nun bu sayede İtalyan kadınları yıllarca baştan çıkardığını söylüyor.

"Peder Pio'nun mucize gücüne sahip olduğuna inanılırdı. Herkesi kandırdı! Ancak o bu yalanla kadınları baştan çıkarıyordu. Yıllarca şeytanla mücadele ettiğini söyledi. Ama hepsi ne yazık ki yalan" diyen Luzatto'nun bu sözleri Vatikan'da deprem etkisi yaptı. 1968'de ölen Peder Pio'nun hakkında çıkan iddialar için Vatikan'dan henüz bir açıklama gelmedi.

AZİZ PİO KİMDİR?

Öldükten sonra, Papa 2. Jean Paul tarafından Aziz ilan edilen Peder Pio, İtalya'da kutsal sayılan bir isim. Peder Pio da tıpkı Fransua gibi İsa'nın çarmıh yaralarını vücudunda taşıdığını iddia ediyordu. "Stigmata" denen bu yaraları taşıdığını söyleyen Pio'ya mucize gösteriyor diye inan İtalyanlar onu gösterdiğine inandıkları mucizeleri çok önemsiyorlar. Dünyanın birçok yerinden Hıristiyanların, vücudundaki yaraları için akın akın ziyaret ettiği Pio 1968'de öldü.

YALANCI AZİZ'İN MUCİZELERİ!

Aziz Pio'nun adına açılan web sitesinde, gösterdiği iddai edilen onlarca mucize var. Mucizelerin en başını asitle yaptığı iddia edilen yaralar alırken, Pio'nun; 2. Dünya Savaşı zamanında uçtuğu, yakın gelecekteki birçok olayı önceden bildiği, vücudundan güzel kokular yayıldığı gibi mucizelerine inanılır. İtalyanlar Peder Pio'nun vücudundan yayıldığına inandıkları kokuya "Peder Pio'nun parfümü" diyorlar.

YARALARA MERHEM OLAN ÇANTA!

Peder Pio adına oluşturulan internet sitesinde yayınlanan, gösterdiği iddia edilen mucizesi hayli ilginç. Pio'nun bilinen ilk mucizesi olarak kabul edilen olayın sözde hikayesi şöyle: "Peder Pio, bir gün, teyzesine bir çanta kestane yollar. Pio'nun teyzesi kestaneleri yer ve boş çantayı da anı olarak saklar. Aradan bir hayli zaman geçtikten sonra teyze bir akşam, gaz lambasıyla evin ambarına girer ve kocasının sakladığı barutla çalışan tüfeğin yerinde olup olmadığını kontrol eder. O sırada birden lambadan bir kıvılcım barutlara düşer ve bir patlama olur! Patlama sonucu kadının yüzüne ateş harlar ve yüzü yanar. Kadın acılar içinde yüzünü kapatmak için bir şey arar ve eline gelen ilk şey, Peder Pio2nun kendisine yolladığı kestanenin çantasıdır. Rivayet odur ki, kadın çantayı yüzüne bastırır ve acısı o anda yok olur. Tüm yanık izleri de yüzünden silinir…"



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs