En Sıcak Konular

63 kişiyi öldüren katilden tüyler ürperten itiraflar

25 Ekim 2007 17:01 tsi
Rusya’da 63 kişiyi öldürdüğünü söyleyen seri katil Aleksandır Piçuşkin, kurbanlarını öldürüp öldürmeme kararı verdiğinde, kendisini "Tanrı" gibi hissettiğini söyledi.

Başkent Moskova’da "Bitsevski sapığı" olarak adlandıran ve işlediği cinayetlerle tüyler ürperten seri katil Piçuşkin, bugün yapılan duruşmasında 48 cinayetten sorumlu tutularak, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
      Piçuşkin, bugünkü duruşmada son savunmasını yaparken, "Mahkemede anlattığım her şey gerçekti. Ben en değerli şey olan insan hayatını aldım" diye konuştu.
      Kurbanlarından hiçbir şey çalmadığını söyleyen Piçuşkin, "Onlardan değerli olan başka hiçbir şey almadım. Para veya mücevher almadım, çünkü bunlara ihtiyacım yok. Kendimi Tanrı gibi hissettim" dedi.
      Piçuşkin, 500 gündür cezaevinde bulunduğunu ve bu süre zarfında birçok insanın kaderi hakkında karar verdiğini belirterek, "Polisler, avukatlar, uzmanlar ve şahitler. Oysa 63 kişinin kaderine ben tek başıma karar verdim. Ben hem hakim, hem jüri hem de savcıydım. Kimin yaşaması veya ölmesi gerektiğine ben karar verdim. Hepinizin tüm bu görevlerini ben tek başıma yerine getirdim" diye konuştu.
      Mahkemede 63 kişiyi öldürdüğünü söyleyen Piçuşkin, 48 cinayetten ve 3 kişiyi öldürmeye teşebbüsten ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, polisin, Piçuşkin öldürdüğünü iddia ettiği diğer kişilerle ilgili vakaları soruşturduğu kaydedildi.
      Dedektifler, seri katilin öldürdüğü kişilerin adlarını satranç tahtasına yazdığını ve amacının 64 kişiyi öldürerek, satranç tahtasındaki boşlukları tamamlamak olduğunu açıklamışlardı.
      Piçuşkin daha önceki duruşmalarında özellikle ilk cinayetini detaylarıyla anlatarak, "İlk cinayet, ilk aşk gibi unutulmaz" ifadesini kullanmıştı.
      Mahkeme, daha önce de cinayet işlediğini iddia eden Piçuşkin’i, Moskova’daki Bitsevski Parkı’nda 2001 yılından sonra işlediği cinayetlerden yargıladı.
      Bitsevski Parkı’ndaki cinayetleri nedeniyle "Bitsevski sapığı" olarak adlandırılan Piçuşkin, çoğunlukla erkek olan kurbanlarını, çok sevdiği ölen köpeğinin anısına Bitsevski Parkı’nda votka içmeye davet ederek öldürüyordu.
      Savcılık, Piçuşkin’in 2001 yılında 6’sı bir ay içinde olmak üzere toplam 11 kişiyi öldürdüğünü belirterek, yaklaşık 40 kurbanını lağım çukuruna
      atarak, bazılarını iple boğarak, bazılarını kafalarına sert cisimlerle vurarak öldürdüğünü açıklamıştı. Piçuşkin’in 2005 yılından itibaren cinayetlerini giderek daha vahşi şekilde işlemeye başladığını belirten Moskova Savcılığı, seri katilin uyuşturulmamış kurbanlarının kafasına defalarca çekiçle vurduğunu ve sonra kırılan kafataslarından içeri şişelerinde kalan votkayı boşalttığını ifade etmişti. Piçuşkin daha önce Rus televizyonlarında yayınlanan ifadesinde, "Benim için cinayetsiz bir hayat sizin için yiyeceksiz bir hayatla aynı" demişti. Rus uzmanlar, Piçuşkin’in 1992 yılında 12 yıl içinde çoğunluğu çocuk ve genç kadın olmak üzere 52 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Rus seri katil Andrey Çikatilo’dan etkilendiğini savunuyorlar. Rus psikiyatrlar Piçuşkin’in akli dengesinin yerinde olduğunu açıklamışlardı.

Milliyet



Bu haber 944 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,296 µs