doğum günü ne zaman? | " /> doğum günü ne zaman? | "/>

En Sıcak Konular

Operasyonunun doğum günü ne zaman?

25 Ekim 2007 15:33 tsi
Operasyonunun doğum günü ne zaman? Onlar genellikle ‘D-day’ derler. Yani operasyonun veya savaşın ilk adımının atılacağı ve durdurulamayacağı ‘an’ manasına. Ve bu günlerin bir özelliği vardır. Büyük çaplı askeri harekatlara ‘tarihten’ tarih verirler. Böy

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat karargahında kaç general vardır bilinmez ama, son olaylardan sonra ne biçimde görüldü ki Türk aydın, stratejist ve basın camiasında da hayli general var.

Bu generaller şu ana kadar, televizyon ekranlarındaki karargahlarından operasyonu on kere yapıp döndüler. Ama önemli bir noktayı hiç söylemediler. Ne zaman? Hangi gün ilk adımın atılacağını.

Onu da biz söyleyelim dedik! Bildiğimizinden değil elbette ama maksat medya generallerinin eksiği kalmasın niyetine.

ABD’nin en önemli günü 4 Temmuz’dur. Sadece bu isimle çekilmiş filmleri olduğu gibi, (Born on the fourth of July –Doğum günü 4 Temmuz, İndependence Day-Bağımsızlık Günü vb.) her yıl sadece ABD’de değil, dünyadaki temsilciliklerinde de görkemli kutlamalarla anılır.

Bu tarihin Amerikalılar için önemi büyük olduğundan kritik günleri ve hatta savaşlarla, operasyonları bile 4 Temmuz’a denk düşürmeye çalışırlar.

Bir hayali bir de gerçek örnek verelim. Bağımsızlık Günü filminde uzaylılara son saldırının yapılacağı gün tam bu tarihe, 4 Temmuz’a denk düşüyordu. Konu uzaylı saldırılarıydı ama yine de gün böyle tasarlanmıştı.

Bu esprili bir örnek olabilir. Ama daha tatsız-bizi de ilgilendiren-olanları da mevcut. Kuzey Irak’ta askerlerimize çuval giydirilmesi vakasının tarihi de 4 Temmuz’dur. Belki üzerinde çok durulmadı ama bu imza olayda bir yanlışlık olmadığını da ispatlıyor aslında.

Peki Kuzey Irak’a yapılacak harekatın günü, bu örneklere bakarak acaba ne olabilir? İki ihtimal var. İkisi de yakın tarihli. Üstelik ilki 4 Temmuz’a da benziyor!

Tabii bizimki sadece bir fikir.



Bu haber 1,632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs