Bu da medyanın savaşı! | " /> Bu da medyanın savaşı! | "/>

En Sıcak Konular

Bu da medyanın savaşı!

25 Ekim 2007 13:17 tsi
Bu da medyanın savaşı! Irak'a sınırötesi harekat için hükümetin TBMM'den tezkere almasının ardından, medyada da savaş tam tamları çalanlarla, itidal çağrısını ve sağ duyuyu elden bırakmayanlar ikiye ayrıldı. Türkiye'nin Irak'a girmesi ve bir savaş ortamının gündemde olduğu

Türkiye'nin Kuzey Irak'a girme tartışmaları siyasi platformlarda sürerken, konuyu ele alan medya savaşı başlattı bile. Doğan Grubu'nun 'Amiral Gemisi' Hürriyet'in genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün son iki-üç gündür yazdığı köşe yazıları ve attığı manşetler, dost-düşman tüm diğer gemilerin ağır toplarını kendine çevirdi...

Amiral gemisine ilk saldırı kendi filosundan!

Doğan Grubu'na ait Radikal gazetesi yazarı Perihan Mağden'in Doğan Grubu'nu "kaçırılan 8 askeri görmemekle" suçlayarak başladığı yazısı, Hürriyet'i ve Genel Yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü ağır bir dile eleştiriyor.

"Milli oyunkurucu" dediği Ertuğrul Özkök'ü "El âlemin yavrusunun kanı üstünden kahramanlık türküleri!" söylemekle suçlayan Mağden aynen şöyle yazıyor:

"MEĞER Büyükanıt'ı aramış. 'Arkanızdayız...' demek için. (Bi de böyle üç noktalı hıçkırıklanmalar.) Doğru laf 'ÖNÜNÜZDEYİZ' olmaz mıydı oysa?

Bir gün sonra kendisini arayan Yaşar Büyükanıt ise "Bugünkü yazınız çok önemli ve anlamlı. Takdir bana düşmez ama TEŞHİS BUDUR," buyurmuş.

Ne demek Takdir Size Düşmez paşam? Takdir de size düşer, tekdir de- Özkök yerine yalcevaplıyorum.

Kendini Medya Âleminin Hasanmutlucan'ı olarak 're-invent' etmeye and içmiş gözüken Özkök, "şööle bi attırayım da hallaç pamuğu gibi, öyle gidip içiiim şarabımı/dinleyeyim Pink Martini'mi" demiş olacak ki; yazısını AYNEN şöyle bitirmiş:

"Bir avuç katil sürüsüne ve ona yataklık eden mahalli şürekâya da, başına çaka çaka şunu göstereceğiz: Sizi, Amerikanız bile kurtaramayacak."

DİKKAT! Irak İşgali'ne soyunduğunda, yapışalım Amerika'nın yamacına diye diye en iffetsiz modelinden Amerkancılığın kitabını yeniden/yeniden yazan adam'dan bu mısralar!!"

Mağden, Hürriyet'e yönelttiği eleştirileri, "Bu Savaş aynı zamanda kimin gücüne güç, statüsüne dokunulmazlık, faaliyetlerine sorgulanmazlık katmaktadır- ona bakalım." diyerek genişletiyor.

Baltalar bileniyor

Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan da bugün "Sivil Generaller"  başlıklı bir yazı kaleme alarak, köşesinden Özkök ve Amiral Gemisi'nin genel tavrını eleştirdi.

"Burada medyaya düşen görev, hedefi kamuoyuna doğru anlatmak, halkın öfkesini yanlış yönlendirmekten özenle kaçınmak olmalıdır.

Elbette kararları, askerin eksiklerini, operasyonlardaki yanlışları tartışacağız.

Ama kendimiz birer general rolüne soyunmayacağız." diyen Babahan, medaynın görevinin bu olmadığını söyleyerek, "Hiçbirimiz kimseye "sefer görev emri" çıkarmayacağız." diye yazdı.

Ama kendimiz birer general rolüne soyunmayacağız." diyen Babahan, medaynın görevinin bu olmadığını söyleyerek, "Hiçbirimiz kimseye "sefer görev emri" çıkarmayacağız." diye yazdı.

İtidal çağrısında bulunan Babahan, yazısında "Genelkurmay Başkanı'nın bile acısı içinde sağduyu çağrısı yaptığı bir ortamda "sivil generallerin" de üsluplarına dikkat etmesi gerekir." eleştirisinde bulundu.

Son darbeyi 'Ardıç' fırkateyni vurdu!

Bugünkü yazısını Amiral gemisine en sert darbeyi vurmaya adayan Akşam yazarı Engin Ardıç yazısı boyunca Ertuğrul Özkök'ün tavrını yerden yere vurdu.

Ardıç'ın, Özkök'ün ağzından "Fakat o kadar uğraştık, bir “yine de şahlanıyor aman kolbaşının kır atı” türküsünü söyletemedik gitti Hasan Mutlucan’a be kardeşim." diyerek bitirdiği yazını görmek için tıklayınız.

Kumanda gemisi nasıl pozisyon aldı?

Yapılan tüm saldırılarla su almaya ve mürettebat/ tiraj kaybetmeye başlayan Hürriyet ise, gazetecilikten uzak bir propaganda diliyle sürmanşetten, Kuzey Irak yönetimi lideri Barzani’ye aşiret reisi demeye devam ediyor.

BU ahval içinde bile Hürriyet’in yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök yazısına, “BAZILARI soruyor:"Fazla ileri gitmiyor musun?"Hayır arkadaşlar, asla fazla ileri gitmiyorum. Az bile yazıyorum. Çünkü iş ciddi. Çünkü Türkiye’nin sabrı taştı." diyerek başlayabiliyor.

Savaşın ortasında kalanlar ne yapsın?

Türkiye'nin Irak'a askeri bir harekat düzenlemesi ne zaman gerçek olur bilemiyoruz. Ama medyada hali hazırda süren savaş kolay kolay sonlanacağa benzemiyor!

www.iyibilgi.com analiz Kaan Kıymaç



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs