En Sıcak Konular

Bölücü internet siteleri karartılıyor

25 Ekim 2007 13:14 tsi
PKK'nın propagandasını yapan internet sitelerine erişimin engellenmesi için çalışma başlatıldı.

Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan Hakkari'deki terör saldırıları sonrasında Türk askerini rencide edecek görüntülerin engellenmesi talimatı verdi. Bünyesinde kurulan İnternet Güvenliği Başkanlığı'na da barındıran TİB, Youtube yönetimi ile temasa geçerek olayla ilgili görüntü ve seslerin yayından kaldırılmasını istedi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesine yapılan terör saldırılarının ardından PKK yanlısı yayın yapan internet sitelerine erişim de zorlaştırıldı. Terör örgütünün propagandasını yapan ve toplumda infiale neden olacak yayınların durdurulması, yurt dışından yayın yaptığı için durdurulamayan internet sitelerine erişimin engellenmesi için çalışma başlatıldı.

REHİN ASKERLER

Ulaştırma Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya sanal alemde savaş açtı. Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan, (TİB) PKK'nın rehin aldığı askerlerin görüntülerinin video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanmasının önüne geçmesini istedi.

Hükümet, televizyon haberlerinin ardından internette terör propagandasına yönelik yayın, haber ve görüntülerin engellenmesi için harekete geçti. Hükümet, Hakkari Dağlıca'daki çatışma sonrasında rehin alınan 8 askerin görüntülerinin PKK yanlısı internet sitelerinde propaganda amacıyla kullanması üzerine, sanal alemi yakın markaja aldı.

TERÖR SİTELERİ KARARTILIYOR

Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu aracılığı ile TİB'e talimat vererek, PKK yanlısı internet sitelerinin tespit edilmesi ve yayınlarının engellenmesini istedi. TİB bu kapsamda öncelikle video paylaşım sitesi Youtube'a eklenen rehin Türk askerlerine ilişkin görüntülerin kaldırılması için girişimde bulundu.

Aktif habere göre, Hakkari'nin Dağlıca bölgesine yapılan terör saldırılarının ardından TİB, PKK yanlısı yayın yapan internet sitelerine erişimi de zorlaştırdı. Terör örgütünün propagandasını yapan ve toplumda infiale neden olacak yayınların durdurulması, yurt dışından yayın yaptığı için durdurulamayan internet sitelerine erişimin engellenmesi için çalışma başlatıldı.

 



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs