En Sıcak Konular

Mumcu'dan DTP'li vekile yanıt

25 Ekim 2007 10:28 tsi
DTP’li Buldan'ın "Eşim bu ülkede öldürüldü, Mumcu’nunki gibi" deyince...

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) dün Ankara’daki Büyükhanlı Oteli’nde kadın milletvekilleri ile tanışma yemeği düzenledi. AKP, CHP , MHP ve DTP’den yaklaşık 40 kadın milletvekilinin katıldığı yemeğe DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın sözleri damgasını vurdu.

Haklarımız istiyoruz

Edinilen bilgiye göre, toplantıda kısa bir konuşma yapan DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye’de terör sorunu yaşanmadığını iddia ederek şöyle konuştu: “Bu Kürt sorunudur. Bu terör sorunu değildir. Eğer bu sorunun çözülmesini istiyorsanız bunun adını doğru koymalıyız. Benim eşim (Savaş Buldan) bu ülkede öldürüldü. Faili meçhule kurban gitti. Bu bir terör sorunu değildir. Bu bir Kürt meselesidir. Kürtlerin hakkı verilmelidir. Biz haklarımızı istiyoruz. Biz dilimizi korumak zorundayız. Bu sorunun adını net koymadıkça bu olayların sonu gelmez.”

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katıldığı yemekte Buldan diğer kadın milletvekillerinden gelen tepkiler üzerine, “Sadece benim değil şu anda burada bulunan Güldal Mumcu’nun eşi Uğur Mumcu da bu ülkede öldürüldü” dedi.

İki olay farklı

Ancak Buldan’a Mumcu’dan da tepki geldi. TBMM Başkanvekili CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu iki cinayet arasında farklar olduğunu belirterek “İki olay birbirinden farklı. 70’li yıllardan bu yana pek çok kadının eşi öldürüldü. Hepsi aynı sebepten dolayı olmadı. Bugün yaşanan terör olayıdır. Bunu böyle kabul etmeliyiz. Terör de dış güçler tarafından desteklenmektedir. Amaç ise Türkiye’yi bölmektir” yanıtını verdi.

Kadın vekiller eleştirdi

Toplantıdaki CHP’li ve MHP’li kadın milletvekilleri Buldan’ı sert bir dille eleştirerek, “Terörü kabul etmedikçe sorun çözülmez. Teröriste terörist diyeceksiniz. Aksi taktirde sizin samimiyetiniz güven vermez” dediler.

İKİSİNİN DE EŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

* Pervin Buldan’ın eşi Hakkari’deki Oramar Aşireti’nin lideri Savaş Buldan, PKK yanlısı olmakla suçlanarak yargılandı ve 1994 yılında silahlı şahıslarca kaçırıldı. Savaş Buldan’ın cesedi Bolu’da bulundu. Susurluk skandalı patlak verince Buldan’ın da PKK’ya yardım ettiği için öldürülen Kürt işadamlarından biri olduğu iddiaları ortaya atıldı.

*Güldal Mumcu’nun gazeteci-yazar olan eşi Uğur Mumcu ise 24 Ocak 1993’de evinin bulunduğu sokakta otomobiline bomba konularak gerçekleştirilen suikast sonucu öldürüldü. Ankara DGM, Uğur Mumcu’nun İran destekli Tevhid-Selam örgütü tarafından öldürüldüğüne karar verdi.

İnternet haber



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs