En Sıcak Konular

PKK'nın Şemdinli baskını püskürtüldü

25 Ekim 2007 08:01 tsi
HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde sınırın sıfır noktasında bulunan Yeşilova Jandarma Karakolu'na dün akşam saldırmaya kalkışan 80- 100 kişilik PKK'lı grubu püskürtüldü.

Mehmetçiğin tank ve top atışına tuttuğu teröristlerin ağır kayıp verdiği, ölü ve yaralılarını da alarak Irak topraklarına kaçtığı belirtildi.
     
Pazar günü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Köyü yakınlarındaki askeri birliğe saldırarak 12 askeri şehit eden, 16 askeri yaralayan ve 8 askeri kaçıran PKK'lı teröristler, dün akşam Şemdinli'deki Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırmaya kalkıştı. 21'inci Jandarma Tugay Komutanlığı'na bağlı olan ve Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Yeşilova Jandarma Karakolu'ndaki askerler, termal kameralarla 80-100 kişilik PKK'lı grubunun Irak topraklarından geldiğini ve karakola saldırı hazırlığı yaptığını saptadı.
     
Akşam saatlerinde gelişen bu olayla ilgili bilgi Derecik Beldesi'ne 7 kilometre uzaklıktaki Yeşilova Jandarma Karakolu'nun bağlı olduğu komutanlığa iletildi ve bölgeye takviye kuvvet çıkarıldı. Saat 19.30 sıralarında teröristlerin saldırıya geçmesi beklenmeden, bulundukları bölge tank ve top atışlarıyla yoğun ateş altına alındı. Yeşilova Jandarma Karakolu'ndan bir süre devam eden atışlar sırasında ağır kayıp veren PKK'lı teröristler, planladıkları saldırıyı gerçekleştiremeden Irak topraklarına kaçtı.
     
Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırmaya kalkışan PKK'lılara ağır zayiat verdirildiği, teröristlerin kaçarken ölen ve yaralanan arkadaşlarını da yanlarına alıp götürdükleri belirtildi.
     
Askeri yetkililerce konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, Kuzey Irak'daki istihbarat kaynaklarına göre, Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırmaya kalkışan PKK'lılar 30 kadar kayıp verdi, teröristler yanlarında götürdükleri cesetlerle yaralıları Kuzey Irak'daki Diyala Bölgesi'nde bulunan hastanelere kamyon kasalarında taşıdı.

milliyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs