En Sıcak Konular

Wall Street'ten El Kaide-PKK kıyası

23 Ekim 2007 23:01 tsi
Wall Street'ten El Kaide-PKK kıyası

ABD'nin en önemli gazetelerinden Wall Street Journal'da yayımlanan bir makale, El Kaide ile PKK'ya karşı verilen mücadeleyi kıyasladı ve 'sakıncalı' bir tanımlamada bulundu.

ABD'nin en önemli gazetelerinden Wall Street Journal'da (WJS) yayınlanan bir makalede, terör örgütü PKK'nın son zamanlarda Türkiye'ye karşı artan saldırıları değerlendirildiğinde, ABD'nin zamanından önce terör örgütü El Kaide'ye karşı zafer ilan etmesinin sakıncalığı olduğu bildirildi.

Gazetede ''Bir Kürt Dersi'' adıyla yayınlanan makalede, ABD'nin üst düzey komutanları arasında El Kaide'ye karşı zafer ilan edip etmeme konusundaki tartışmanın, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya ait kamplara saldırı düzenlemeyi düşündüğü sıraya denk geldiği belirtilirken, son günlerde çok sayıda Türk askerini öldüren PKK'nın, 1999 yılında sona eren bir terörist grup olarak ilan edildiğine dikkat çekildi.

Makalede ayrıca, Türk hükümetinin son 4 yıldır PKK kamplarını vurması için baskı yaptığı Bush yönetiminin, atılacak adımlarla ilgili boş vaatler verdiği, ABD askerlerinin Irak'ta gereğinden fazla alana dağıldığı bahanesiyle Türkiye'yi oyaladığı ve sonuçta ABD'nin giderek saygınlığını yitirdiği yorumu da yapıldı.

Afganistan'daki NATO misyonuna 1000'den fazla asker vermiş olan Türkler için ABD'nin tavrının ''açıkça bir entrika değilse de bir muamma olduğu'' yorumu yapılan yazıda, Washington Yakındoğu Politikaları Enstitüsü analistlerinden Soner Çağaptay'ın durumu, ''Türkiye, ABD'nin teröristleriyle savaşırken, ABD iseTürkiye'nin teröristleriyle savaşmıyor'' biçiminde özetlediği de aktarıldı.



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs