En Sıcak Konular

Kaynak: "PKK markalaştırılıp kullanılıyor"

23 Ekim 2007 21:29 tsi
Kaynak: Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, PKK'nın aslında göründüğü gibi olmadığını belirterek, markalaştırılıp kullanıldığını söyledi. İşte Kaynak'ın son günlerde yaşanan menfur olaylar ile ilgili çarpıcı açıklamaları...

Eski MİT mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak, katıldığı bir radyo programında, Hakkari Dağlıca'da, 12 Er'in Şehit olduğu, 16 Er'in yaralandığı Terör Saldırısı ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PKK'nın bir marka haline geldiğini öne süren Mahir Kaynak, birçok kesimin, bu örgütün arkasına sığınarak çeşitli operasyonlar yaptığını söyledi.

Kaynak, yapılan eylemlerin PKK'nın işine hiç yaramadığını belirterek "Çünkü PKK üzerinde çok büyük bir baskı oluşuyor. ABD veya Kuzey Irak Yönetimi'de Türkiyenin baskısıyla PKK'ya karşı tavır alıyor. Yapılmak istenen şey, Türkiye ile ABD ve Kuzey Irak Yönetimini karşı karşıya getirmek ve Türk-Kürt çatışmasının ortaya çıkarılmasıdır. Bu, uluslararası boyutu olan büyük bir operasyondur. Sadece herhangi bir grubun Kürt devleti kurmak için yaptığı eylemleri aşar. Bunu yapan büyük bir devlettir" dedi.

Terör örgütünün bu tür politikalar üretmesinin mümkün olmadığını da öne süren Kaynak şunları ifade etti: Bu tür olayların referanduma denk gelmesi tamamen bir tesadüftür. Barzani ve Talabani PKK'ya karşı tavır aldıklarında hain olarak görülmekten korkuyorlar."Bazı Kürtleri kendi içimizden Türklere teslim edersek Kürtler arasında hain olarak algılanırız. Bizim halkımıza karşı ikiyüzlü davrandığımız şeklinde bir intibaya sebep olur" diyorlar. PKK tarafına "Eğer Türkiye'ye karşı savaş yaparsanız ben taraf tutmam, oraya yönelirseniz karışmam." diyorlar. Bu Talabani'nin siyasi düşüncesidir."

"Bu saldırılardan en fazla zarar gören taraf ABD'dir aslında. PKK adına yapılan her eylem Türkiye'deki ABD aleyhtarlığını büyük ölçüde arttırıyor. Şu anda herkes bir yandan PKK'ya lanet yağdırırken bir yandan da bunun arkasında Amerikanın olduğunu düşünüyor. ABD, artık bu yükü taşıyamaz. Türkiye Ortadoğu'da kendisi için vazgeçilemez bir ülke, Türkiye'nin düşmanlığını kazanmak aslında Amerika'nın bölgedeki egemenliğini kaybetmesi demektir."

"Amerika iki arada bir derede. Bir yandan Kürtleri kaybetmek istemiyor ,bir yandan da Türkiye'nin kendisine karşı olmasını istemiyor. Belki bir üçüncü güç PKK adına eylem yapınca Amerika'yı çok zor duruma getirdi, ikisinden birini feda etmek zorunda kaldı. Türkiye'den vazgeçemiyor ancak Kürtleri de kaybetmek istemiyor; çünkü ABD orada bir yapı oluşturdu ama muhtemelen PKK'nın tasfiyesine razı olacak."

"Batıda hala PKK için Kürt isyancılar deniyor. Zira bunun arkasında Kuzey Irak'ta bir Kürt Devleti kurmak gibi bir siyasi proje var. Türkiye'deki bazı kesimleri de bunun içine dâhil etmek istiyorlar. Yavaş yavaş ABD'nin PKK için terörist diyeceği kanaatindeyim ancak Avrupa böyle bir şey demeyecektir."

"Vatandaşlarımız olan Kürtlere karşı bir husumet beslemek bu oyunu oynayan kişilerin tuzağına düşmek demektir. Zaten Türkiye'deki Türk-Kürt kardeşliği çok iyi bilinmektedir. Teröristlere karşıyız ama hiçbir vatandaşımızı bu mesele yüzünden karşımıza almamalıyız."

Kaynak: Lalegül Fm



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,865 µs