En Sıcak Konular

Butto'ya; 'Seni öldürürüz'

23 Ekim 2007 18:50 tsi
Butto'ya; 'Seni öldürürüz' Pakistan'da ülkeye dönüşü sırasında konvoyuna intihar saldırısı düzenlenen eski Başbakan Benazir Butto, yeni ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

Butto, Karaçi'de iyi korunan ikametgahında gazetecilere yaptığı açıklamada, avukatı Faruk Naik'in kimliği belirlenemeyen "El Kaide dostu" imzasıyla gelen bir mektupta, kendisini "keçi gibi boğazlayacakları" tehdidinin bulunduğunu söyledi. Mektubu yazan kişinin kendisini "El Kaide ve Usame bin Ladin'in bir dostu ve intihar bombacılarının başı" olarak tanıttığını aktaran Butto, Naik'in de bu tehdit konusunda başyargıcı bilgilendirdiğini kaydetti.

"Bizi öldürmek isteyen unsurlar var... Pakistan Halk Partisinin iktidarı almasından ve demokrasiye dönülmesinden ödleri kopuyor" diyen Butto, halkın iş sahibi ve eğitimli olması halinde aşırı unsurların ve terörizmin zayıflayacağını bildikleri için demokratik süreci raydan çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Butto, tartışmaların ardından saldırı riski nedeniyle partisinin kitlesel gösterilerden kaçınma kararı aldığını, ancak halkla bir araya gelmeye devam edeceğini kaydetti.

Benazir Butto, "Parti, gelecek birkaç gün içinde Karaçi'den İslamabad'a, Lahor'a ya da Larkana'ya gitmeme karar verdi. Kitlesel yürüyüşler düzenlemeyeceğiz, ancak diğer eyaletlerdeki halkla bir araya gelmek için seyahat edeceğiz" diye konuştu. Butto'nun, 8 yıllık sürgün yaşamından sonra ülkesine döndüğü perşembe günü, Karaçi'de konvoyuna intihar saldırısı düzenlenmiş, 139 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

 



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs