En Sıcak Konular

Hükümet RTÜK'e başvurdu!

23 Ekim 2007 18:13 tsi
Hükümet RTÜK'e başvurdu! Haakari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen olayların ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) başvurarak, konuyla ilgili yapılan yayınların durdurulmasını istedi..

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, RTÜK'e gönderdiği yazıda 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulmasını istedi. Bu talep Üst Kurul tarafından tüm yayın kuruluşlarına tebliğ edildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada; 3984 Sayılı Yasanın 'Yayınların Men Edilmesi' başlıklı 25. maddesindeki , "Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayın durdurabilir" hükmü hatırlatıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre söz konusu yasa hükmü kapsamında, Devlet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla bugün RTÜK'e bir yazı gönderildiği kaydedilen açıklamada; "Yazıda, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istenmiş olup, bu talep Üst Kurul'ca bütün yayın kuruluşlarına tebliğ edilmiştir." denildi.

Bakan Çiçek'in Üst Kurul'a gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: "21/10/2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunu'nun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür."



Bu haber 269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs