En Sıcak Konular

Büyükanıt, 'Asker Bülent'i kutladı

23 Ekim 2007 18:16 tsi
Sivasspor'un 'Asker Bülent' lakabıyla tanınan Teknik Direktörü Bülent Uygun, asker selamı verdi. Uygun, gözyaşlarını tutamadı. Org. Yaşar Büyükanıt, Bülent'e hoş bir sürpriz yaptı.

Futbolculuğu döneminde attığı gollerin ardından selam durması sebebiyle "Asker Bülent" olarak anılan Sivasspor'un hocası Bülent Uygun, Vestel Manisaspor maçı öncesi gözyaşlarını tutamadı Turkcell Süper Lig'de Sivasspor - Vestel Manisaspor maçı öncesinde 4 Eylül Stadyumu'nun her tarafı Türk bayrakları ile donatıldı. Valilik, belediye ve Türkiye Kamu-Sen tarafından taraftarlara Türk bayrağı dağıtıldı.
Taraftarlar açtıkları pankart ve dövizlerle terörü kınadı. Maç öncesinde şehitler için yapılan saygı duruşu sırasında Sivasspor'un 'Asker Bülent' lakabıyla tanınan Teknik Direktörü Bülent Uygun, asker selamı verdi. Uygun, gözyaşlarını tutamadı.

Büyükanıt'tan, ‘Asker Bülent’e kutlama

Eraydın AYTEKİN'in haberi

SÜPER Lig'de dün oynanan Sivasspor- Vestel Manisaspor maçını televizyondan izleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, karşılaşmadan sonra Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'u telefonla arayıp, liderliğe yükselmeleri nedeniyle tebrik etti.
Süper Lig'e çok iyi bir başlangıç yapan Sivasspor, 9 hafta sonunda önemli transferler yapan İstanbul'un 3 büyük kulübünü de geride bırakıp liderliğe yükseldi. Dün akşam Sivas 4 Eylül Stadı'nda Vestel Manisaspor'u 1-0 yenen Sivasspor'un ‘Asker’ lakaplı Teknik Direktörü Bülünt Uygun, İstiklal Marşı okunurken yine asker selamı verdi ve duygulanıp ağladı. Stadı dolduran 15 bin kişi de ellerindeki Türk bayrakları sallayıp, şehitleri saygıyla andı, teröre lanet okudu. Tüm bunları televizyondan izleyip duygulanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, maç sonrası telefonla Bülent Uygun'u aradığı, teröre lanet yağdıran Sivasspor taraftarlarına teşekkür ettiği, lig liderliğini de alması nedeniyle Sivasspor'u kutladığı belirtildi.

 

SİVASSPOR'DA LİDERLİK SEVİNCİ

Turkcell Süper Lig'de, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda Ankaraspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından, dün sahasında Vestel Manisaspor'u 1-0 yenerek 22 puanla liderliğe yükselen Sivasspor'da sevinç yaşanıyor.
Terör olaylarını kınamak amacıyla Türk bayrakları ile donatılan 4 Eylül Stadyumu'nda Musa Aydın'ın attığı golle Manisa ekibini yenen Sivasspor'da, başkanından teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına herkes liderliğin sevincini yaşıyor.
4 büyüklerden Galatasaray'ın 1, Beşiktaş'ın 2, Fenerbahçe'nin 6, Trabzonspor'un ise 9 puan önünde ligin zirvesinde yer alan kırmızı-beyazlı ekipte, kuruluşundan bu yana ilk kez Turkcell Süper Lig'de liderliğe yükselmenin coşkusu hakim.

BAŞKAN OTYAKMAZ

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, yaptığı açıklamada, 1967 yılında kurulan kulübün, kuruluşundan 38 yıl sonra, tarihinde ilk kez, kendi başkanlığı döneminde İkinci Lig (A) Kategorisi'nde şampiyon olarak süper lige çıktığını anımsattı.
Süper ligde 3 sezondur başarılı bir şekilde mücadele ettiklerini belirten Otyakmaz, "Sivasspor Kulübü olarak 3 sezondur Turkcell Süper Lig'e renk kattığımıza inanıyorum" dedi.
Ligdeki ilk sezonlarını 8'inci, ikinci sezonlarını ise 7'nci sırada tamamladıklarını anımsatan Otyakmaz, bu sezona da çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve Vestel Manisaspor galibiyeti ile ligin zirvesine yükseldiklerini söyledi.
Vestel Manisaspor'un ligin güçlü ekiplerinden biri olduğunu belirten Otyakmaz, "İyi futbol oynadık. Karşımızda dişli, güçlü bir ekip vardı. Özellikle ilk yarıdaki ofansif futbolumuzla sahadan galip ayrılmayı başardık ve liderliğe yükseldik" diye konuştu.
Hakkari'de yaşanan terör saldırısının ve son günlerdeki terör olaylarının kınandığı maçta, taraftarların stadyumu bayraklarla donattığını anlatan Otyakmaz, hem terör olaylarının protesto edildiği, hem de liderliğe yükseldikleri bu maçın Sivaslı futbolseverler için karışık duyguların yaşandığı bir karşılaşma olduğunu belirterek, "Tarihimizde ilk kez Turkcell Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturduğumuz için mutluyuz. Ancak bir tarafta hüzün, bir tarafta sevinç vardı. Sivaslı futbolseverler karışık duygularla dolu bir maç yaşadı" dedi.
Başta teknik direktör Bülent Uygun olmak üzere teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarları kutlayan Otyakmaz, ligin zirvesinde kalıcı olmak istediklerini, liderliği çok kolay bırakmak istemediklerini söyledi.

HEDEF AVRUPA KUPALARI

Göreve geldikleri andan itibaren bir Avrupa takımını Sivas'a getirmeyi ve Avrupa kupalarında mücadele etmeyi yönetim olarak kendilerine hedef koyduklarını anlatan Otyakmaz, bu hedefe ulaşmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Şampiyonluk hedefiyle ilgili de Otyakmaz, "Sadece hayalini kuruyoruz. Bu hayali yönetim, teknik heyet ve taraftarımızla birlikte gerçekleştirmek tabii ki çok güzel olur" dedi.
"Biz bir aile takımıyız" diyen Otyakmaz, tüm camianın başarı için kenetlendiğini söyledi.
Teknik direktörleri Bülent Uygun'un başarılı bir teknik adam olduğunu ifade eden Otyakmaz, Sivasspor'da futbolcu, genel menajer ve son olarak teknik direktör olarak görev yapan Uygun'un başarıları ile gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

SİVASSPOR'UN LİDERLİĞE YÜKSELMESİ SİVAS YEREL BASINI...


Turkcell Süper Lig'in flaş takımlarından Sivasspor'un liderliğe yükselmesi, Sivas'ta geniş yankı bulurken, yerel basın da spor sayfalarında liderlik haberlerine büyük yer ayırdı.
Vestel Manisaspor'u 1-0 mağlup ederek Galatasaray'ın 1 puan önünde 22 puanla liderliğe yükselen Sivasspor'da, liderlik sevinci yaşanıyor.
Vestel Manisaspor galibiyetinin ardından, kırmızı-beyazlı camiada herkes liderlik coşkusunu doyasıya yaşarken, yiğidoların 9. hafta itibariyle 4 büyüklerin önünde zirvede yer alması Sivaslıları gururlandırdı.
Liderliğe yükseldikleri maçın ardından Sivaslı futbolseverler cadde ve sokaklarda liderliği kutlarken, birçok taraftar da takımlarının liderliğe yükseldiği maçı tekrar izlemek için televizyon ekranlarına kilitlendi, spor programlarını dikkatle takip etti.

HER YERDE LİDERLİK KONUŞULUYOR

Sivasspor'un liderliğe yükseldiği dün akşamın ardından Sivas'ta, bugün de kahvehane, lokal, dernek, çay ocağı, çay bahçesi gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve iş yerlerinde kırmızı-beyazlı ekibin liderliği konuşuluyor.
Sivaslı futbolseverler takımlarının bu başarısının devam etmesini isterken, herkes birbirini takıma destek vermeye, maçları ve antrenmanları takip etmeye çağırıyor.

YEREL BASIN LİDERLİĞE VE TERÖRÜN KINANMASINA GENİŞ YER AYIRDI

Sivas yerel basını da Sivasspor'un liderliğe yükselmesi haberlerine geniş yer ayırdı. Liderliğin yanı sıra maçta terör olaylarının da kınandığına yer veren yerel gazeteler, dünkü maçta, Hakkari'deki terör saldırısının ve diğer terör olaylarının, Valilik, Belediye ve Türkiye Kamu-Sen işbirliği ile Türk Bayrakları ile donatılan 4 Eylül Stadyumu'nda tezahüratlarla, döviz ve pankartlarla kınandığını okuyucularına duyurdu.
Bazı gazeteler liderlik coşkusunu verirken, bazı gazeteler terör olayları nedeniyle liderlik sevincinin buruk yaşandığına vurgu yaptı.
Fenerbahçe'de forma giydiği 1993-94 sezonunda attığı 22 golle gol kralı olan ve attığı her gol sonrası tribünlere verdiği asker selamı ile "Asker Bülent" lakabıyla tanınan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un, maç öncesinde şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu sırasında asker selamı vererek gözyaşlarına hakim olamadığı anlara yer veren gazeteler, maçta şehitlerle ilgili açılan pankart ve dövizlere, tribünlerden objektiflere yansıyan Türk Bayrağı fotoğraflarına da sayfalarında geniş yer ayırdı.

YEREL GAZETELERDEN BAŞLIKLAR

Kentte yayımlanan yerel gazetelerden Yeniülke, Sivasspor'un liderliğini "Selam sana şehidim", Anadolu Gazetesi "Şehitler için oynadık", Hakikat Gazetesi "Şehitler için", Pusula Haber "Buruk sevinç", Bizim Sivas "Lideriz ama, sevinemedik", Demokrat "Zirvenin rengi artık kırmızı-beyaz", Hürdoğan "Bunun adı tarihse onu da yazdık", Ayrıntı "Liderlik koltuğu Yiğido'nun" ve Gazete Sivas "Zirve sahibini buldu" başlığı ile okuyucularına duyurdu.
Sivasspor'un maç gelirini şehit ailelerine bağışladığı ve liderliği de şehitlere armağan ettiği haberlerine de yer veren gazeteler, ayrıca Sivassporlu futbolcuların terör olaylarını protesto etmek için sahaya kollarında siyah bantla, Vestel Manissasporlu futbolcuların da siyah ağırlıklı forma ile çıktığını okuyucularına iletti.

RESMİ İNTERNET SİTESİ: "SELAM SANA ŞEHİDİM" BAŞLIĞINI KULLANDI

Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi ile taraftar sitelerinde de liderlikle ilgili haberlere geniş yer verildi.
Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle açılış sayfasında "Milletimizin başı sağolsun", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" başlıkları ile şehitlerin ailelerine ve tüm Türk Milleti'ne başsağlığı dileyen mesaja yer veren Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi "sivasspor.org.tr", liderlik için "Selam sana şehidim" başlığını kullandı.
"Sivassporumuz tarihinde ilk kez Turkcell Süper Liginde liderlik koltuğuna oturdu" ifadelerini de kullanan resmi site, teknik direktör Bülent Uygun'un şehitler için yapılan saygı duruşunda ve maç öncesi okunan İstiklal Marşı'nda ağladığına da yer verdi.
"Sivasspor.com" adlı taraftar sitesi de sayfasında liderlik için "Zirvenin rengi kırmızı-beyaz", şehitler için de "Hepimiz Mehmetçiğiz, Bir Ölürüz Bin Doğarız" başlıklarını kullandı.
Site, Türk Bayraklarıyla ve Atatürk posterleriye donatılan 4 Eylül Stadyumu, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un "Asker Selamı" verirken ağladığı anlar ve liderliği getiren golü atan Musa Aydın'ın attığı gol sonrası Sivassporlu futbolcuların tribünlere verdiği "Asker Selamı" fotoğraflarına yer verdi.


 
milliyet



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs