En Sıcak Konular

Irak'a yaptırım gündemde

23 Ekim 2007 17:13 tsi
Irak'a yaptırım gündemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Irak'a olan bazı ihracat kalemlerinde yaptırıma gidebileceklerini söyledi. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Erdoğan'dan net açıklamalar...

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Erdoğan, "Böyle bir uygulamanın içerisine girebiliriz. Çünkü terörle mücadelede öyle zannediyorum ki teröre karşı ortak bir mücadele verme kararlılığındaki ülkeler de bizim bu anlayışımızı olumlu karşılayacaklardır. Çünkü terör insanlığın baş belasıdır" dedi.
 
Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı'nın Mandarin Otel'de verdiği yemeğe katılan Erdoğan, yemekte İngiliz yatırımcılara Türkiye'deki yatırım ortamı ve mali durum hakkında bilgi verdi.
 
Bir yatırımcının sorusuna karşılık olarak Erdoğan, Türkiye'nin dış ticaretinin son 5 yılda önemli bir sıçrama kaydettiğini, ancak ülke güvenliğinin herşeyden önce geldiğini, önümüzdeki günlerde Irak'a ihracatta bazı kalemlerde yaptırıma gidebileceklerini söyledi.
 
Erdoğan, "Böyle bir uygulamanın içerisine girebiliriz. Çünkü terörle mücadelede öyle zannediyorum ki teröre karşı ortak bir mücadele verme kararlılığındaki ülkeler de bizim bu anlayışımızı olumlu karşılayacaklardır. Çünkü terör insanlığın baş belasıdır" dedi.
 
TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de, Irak'a ambargo konusundaki önerilerle ilgili olarak "Bu konuşulacak birşey değildir, yapılacak bir şeydir. Ne zaman yapılacağını da devlet bilir" dedi.
 
Şahin, "Terör, terörle bağlantılı olarak alınacak kararlar, uygulanacak ve atılacak adımlar konusunda, biz Bakanlar Kurulu üyeleri olarak gelişigüzel açıklamalar yapmayız. Ben burada farklı, bir başka arkadaşım bir başka yerde farklı konuşmaz. Bu konuda ya Başbakanımız ya da Hükümet Sözcümüz konuşur" ifadesini kullandı.
 
Konunun son derece hassas olduğunun altını çizen Şahin, "Uluorta konuşulacak birşey değildir" diye konuştu.
 
Erdoğan'ın İngiltere temasları
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüştü.
 
Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ''Kuzey Irak'ta yerleşmiş bulunan terör örgütüne karşı, bizler aslında bir beklentinin içindeyiz ama aldığımız sınır ötesi yetkisini her an kullanabileceğimizi, bunu Irak yönetiminin bilmesi lazım'' dedi.
 
İngiltere Başbakanı Gordon Brown da, İngiliz hükümeti olarak PKK terörünü kesin ve tereddütsüz biçimde kınadıklarını ve Türkiye'nin terörle mücadelesine ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, İngiltere'de ana muhalefetteki Muhafazakar Parti Lideri David Cameron ile de görüştü.
 
Başbakan Erdoğan'ın Cameron ile Mandarin Otel'de yaptığı görüşme, yarım saat sürdü. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.



Bu haber 204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,905 µs