En Sıcak Konular

Irak ya komşu olacak, ya da hedef

23 Ekim 2007 17:03 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kuzey Irak'ta yaşayan insanlarla bir sorunumuz yok. Ama Kuzey Irak yönetimine demeliyiz ki ya PKK, ya Türkiye. Bu böyle gitmez. Irak yönetimine demeliyiz ki ya komşu olursun, ya hedef" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kuzey Irak'ta yaşayan insanlarla bir sorunumuz yok. Ama Kuzey Irak yönetimine demeliyiz ki ya PKK, ya Türkiye. Bu böyle gitmez. Irak yönetimine demeliyiz ki ya komşu olursun, ya hedef" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Deniz Baykal, hükümetin terörle mücadelede zaaf içinde olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının, terörü durdurma değil, terörü azdırıcı bir etkiye neden olduğunu savunan Baykal, "Başbakan terör karşısında, terörle çatışmayı değil, terörle uzlaşmayı öngören bir anlayış içindedir" dedi.

Türkiye'nin terörle mücadelede yeni bir noktaya geldiğini, tek tek teröristle uğraşmak yerine terörür kaynağının ve teröre destek verenlerin kurutulması gerektiğini dile getiren Baykal, "Kuzey Irak'ta yaşayan insanlarla bir sorunumuz yok. Ama Kuzey Irak yönetimine demeliyiz ki; ya PKK, ya Türkiye. Bu böyle gitmez. Irak yönetimine demeliyiz ki; ya komşu olursun, ya hedef" şeklinde konuştu.

Bu anlayışın devletin milli politikası olması gerektiğini ifade eden Baykal, Kuzey Irak'ın Türkiye'ye ihanetine göz yuman bir anlayışın milli politika olamayacağını savundu. Tezkerenin 507 oyla kabul edildiğini, daha önce de bu hükümetin aldığı tezkereleri kullanmadığını hatırlatan Baykal, "Bu tezkerenin de gereğini yapılmazsa bu hükümet tezkere koleksiyoncusu konmuna düşer" dedi. Kullanılmayan gücün güç olmayacağını dile getiren Baykal, siyasi irade zaafiyetinin, askeri hazırlık eksikliği olarak gösterilmeye çalışıldığını kaydetti.

Deniz Baykal, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu konuştuğu bir dönemde Türkiye'ye karşı sınır ötesi operasyonunun yapıldığını, sınırdan içeri giren teröristlerin Türk askerini öldürdüğünü, 8 askeri de alarak kaçtığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın son zamanlarda sık sık bedel ödemeketen bahsettiğini hatırlatan Baykal, "Yeter artık Sayın Başbakan bedel ödediğimiz. Biraz da onlar bedel ödesin" diye konuştu.

Türkiye'deki sorunun etnik köken sorunu olmadığını, olayın terör olduğunu vurgulayan Baykal, şöyle dedi: "Olay etnik köken sorunu değildir, olay terör sorunudur. Biz Kürtleri seviyoruz, terörü sevmiyoruz. Kimse kökeninden dolayı kimseye tepki göstermesin. Bu vahim bir hata olur, bu bir tuzaktır."

RTÜK'ün, hükümetin talebi üzerine, televizyon kanallarına son yaşanan terör olaylarıyla ilgili yayınlar yapılmasını yasaklayan bir yazı gönderdiğini ifade eden Baykal, "Milli ruh bu kez ayağa kalktı. Yaşananları savsaklayamazsın. Milli ruh seni kaçtığın yere kadar kovalayacaktır" diye konuştu.

Haber 10



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,572 µs