En Sıcak Konular

Ege Üniversitesi'nde gergin saatler

23 Ekim 2007 15:54 tsi
Ege Üniversitesi (EÜ) Yerleşkesi'nde, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü kınama yürüyüşü yapan öğrencilerle, karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

Öğrenciler arasına giren Çevik Kuvvet ekipleri kavgayı önledi.

Alınan bilgiye, Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, Türkiye'de ''şovenist duyguların körüklendiğini'' ileri sürerek, yerleşkede yürüyüş yapmak istedi. Bu grubun yanına gelen bazı öğrenciler, yürüyüşün gerginliği artıracağını öne sürerek, eyleme katılmayacaklarını bildirdi. Buna rağmen 25 kişilik bir öğrenci grubu, sloganlar atarak yerleşkede yürüyüşe başladı.

Yurtların karşısındaki Mühendislik Fakültesi kantininde slogan atan öğrenci grubu, bu sırada kendilerini kamerayla görüntüleyen bir öğrenciyle tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşürken, gruptakiler bu öğrenciye saldırdı. İsmi açıklanmayan öğrenci, yumruk ve tekmeyle dövülürken, kavga araya girenler tarafından yatıştırıldı. Dövülen öğrencinin de bıçakla karşı koyduğu olayda, 3 kişi yaralandı.

Olayın ardından yürüyüşe devam eden grup Edebiyat Fakültesi önüne gelirken, Ziraat Fakültesi önünde toplanan kalabalık bir öğrenci grubu da ''terörü lanetlemek'' amacıyla Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla yürüyüş başlattı.


ÇEVİK KUVVET ARAYA GİRDİ
Edebiyat Fakültesi önünde karşı karşıya gelen ve yürüyüşlerine devam gruplar slogan atarken, okul dışında hazır bekleyen Çevik Kuvvet timleri ve panzeri, okul yönetiminin izin vermesiyle grupların arasına girdi. Birbirlerine 20 metre kadar yaklaşan gruplar, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından engellendi.

Terörü protesto eden öğrenci grubu, İstiklal Marşı'nı okurken, karşı gruptaki öğrenciler ise slogan atmaya devam etti.

Okuldan başka öğrencilerin de katılımıyla sayıları artan, terörü protesto eden öğrenciler, ''Mustafa Kemal'in Askerleriyiz'', ''Hepimiz Askeriz, PKK'ya Yeteriz'' sloganlarıyla yürüyüşlerine devam ederken, diğer grup ise Edebiyat Fakültesi önünde kaldı.

Yerleşke dışına yönlendirilen kalabalık öğrenci grubu, Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçerken İstiklal Marşı'nı okuyan ve ''Askere Uzanan Eller Kırılsın'', ''Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor'' sloganları atan gruba, yoldan geçen araçlar klakson çalarak, çevrede bulunan vatandaşlar ise balkonlarında alkış tutarak destek verdi.

Yağmurun şiddetini artırmasına rağmen Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen öğrenciler, şehit düşen askerlerin isimlerini tek tek okuyarak, ''Burada'' diye bağırdı.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, EÜ Rektörlüğü önünde dağıldı.
 
Haber 7



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs