PKK'nın korkulu rüyası Özel Kuvvetler nerede? | " /> PKK'nın korkulu rüyası Özel Kuvvetler nerede? | "/>

En Sıcak Konular

PKK'nın korkulu rüyası Özel Kuvvetler nerede?

23 Ekim 2007 16:01 tsi
PKK'nın korkulu rüyası Özel Kuvvetler nerede? Terör örgütünün Özel Kuvvetler'e ait birliklerden oldukça koktuğunu itirafçılar açıklıyor. Kısa sürede iyi eğitim alamayan askerlerimizi terör örgütü karşısında kaybetmek yerine, profesyonel eğitim alan Özel Kuvvetleri görevlendirmek neden düşünülmüyor?

Mustafa Dolu/ Akşam

Canilerin korkulu rüyası Özel Harekat nerede?

 Ulusça içimiz yanıyor. Amerika’nın desteğini almış iki Iraklı dönek, Talabani ve Barzani başta olmak üzere, diğer dış mihrakların da desteği ile bize saldırıp duruyor eli kanlı katiller.

Yürekleri yok askerin karşısına çıkmaya, kalleşliği öğrenmişler, kaçmayı öğrenmişler. Dağlardalar sözüm ona halklarının hakkını arıyorlar ama o kadar ödlekler ki hain pusularından sonra ödleri patlıyor ve kaçacak delik arıyorlar.

68 kuşağı olan bizler onlarca yıl önce, “Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” diyerek 6. filoya karşı koyup “defol” diye haykırırken, o zaman bazı kişiler bu kuşak için, “Bunlar vatan haini. Komünist Moskova uşakları” diyor ve gençliği birbirine düşürüyorlardı. O zaman ve sonrasında ve şimdi bile o kuşak yani bizler, haklıydık. Hep haklı olduk. Bunu o zamanlar “Moskova uşakları, komünistler” diyenler de itiraf etmişti. Şimdi de ediyorlar. Ama iş işten çoktan geçti ve emperyalizm hakim oldu.

O zamanlarda Aşık Mahsunu Şerif’in okuduğu, “Amerika katil, katil” türküsü hâlâ dillerde dolaşıp duruyorsa, Amerika hakikaten mütttefikimiz mi, değil mi diye belirleyip netleşmeliyiz.

Daha düne kadar ülkemizden ayrılmayan, hatta bir zamanlar ülkemizin pasaportunu taşıyan, şimdilerde Irak’ta Amerika’nın uşak ve maşalığını yapan iki kendini bilmez, utanmadan hain PKK’lılar için, “Terörist diyemeyiz. Türkiye’ye kediyi dahi vermeyiz” diyorlarsa sizce kime güveniyorlar acaba.

Bir oldu bittiye getirip ordumuzu Irak topraklarına çekmek isteyenlerin şunu bilmesi gerekiyor. Oraya gidince karşımıza kim çıkacak?

Daha dün müttefikimiz diye güvendiğimiz devlet ortada hiçbir gerekçe yokken benim askerimin başına çuval geçiriyorsa, onun horozunun öttüğü çöplüğe biz girersek ne yapacağını biliyor muyuz?

ABD’nin Dışişleri Bakanı, Başbakan’a telefon edip birkaç gün bekleyin derken, hainlerin dağdan inip peşmerge kıyafetleri giymesine zaman tanımak için olabilir mi? Bu ve benzeri şeyleri iyi değerlendirmek gerekir.

Irak’a gidilmesi gerekirse elbette bu milletin bağrından yetişmiş olan yiğitler gözünü kırpmadan hem de düşmana korku salarak oraya daha önceleri olduğu gibi gider ve gidecektir de.

Ancak burada bu zamana kadar bu ve benzer konularda çok pasif kalmış olan hükümetin tutumuna bakmak gerekir. Bu irade meselesidir. Zirveler yapılıyor. Orada karar verilir ve gereken yapılır.

Özel Tim nerede?

Bu arada şehit olan askerlerimizin kanının akmasına razı olamayız. Dağda onlarla nasıl mücadele edileceğini çok iyi bilen ve adları dahi duyulunca kaçacak delik arayan hainlerin korkulu rüyası Özel Harekat Timi şimdi nerede?

Bir PKK itirafçısı, “Dağda karşılaştığımız gücün asker mi, Özel Harekatçı mı olduğunu ateş etmelerinden anlıyoruz. Asker seri ateş yaparken, Özel Harekatçılar bekleyerek, görerek ve nişan alarak tek tek ateş ediyorlar. Böylesi durumlarda çok zayiat verdiğimiz için kaçacak delik arıyoruz” demişti.

Bu laflarla birlikte son zamanlarda “Profesyonel bir kadro bu hainlerin hakkından gelir. Asker zaten yeterince eğitilmeden oralara gönderiliyor. Hayatında silahı ilk defa gören hainle çarpışamaz” gibi söylemleri de anımsayınca insan gayri ihtiyari soruyor. “Bu hainlerin korkulu rüyası olan Özel Harekat Timi nerede?” Onların bu kendini bilmez ödleklere haddini bildirmeleri için, tezkereye filan gerek yok. Bizi kabul etmeyen AB’ye girmek için, uyum yasaları çerçevesinde görüşülüp kabul edilen ve güvenlik güçlerimizin elini kolunu bağlayan, bazı yasaları yeniden değerlendirip bu yiğitlerin önünün açılması gerekir. Onların arkasında durulması halinde sınır ötesine gerek kalmadan o hainlerin inlerine çekildiği, değil ülkemize gelmeyi yan bile bakamayacaklarını buna cesaret edemeyeceklerini göreceksiniz.

Karakollara dağıtılan bu yiğitler şu günlerde gergin, öfkeli ve kızgınlar. Bulun onları ya da yeniden yapılandırın. Bunları yaparsanız, Amerika’dan medet ummaya, geçmişini unutmuş kabile reislerini muhatap almaya gerek kalmaz.

Bu arada bölgeye sosyo-ekonomik yapısıyla ilgili yatırımlar yapıp, onların yanında olduğumuz tam olarak anlaşılırsa hainin kaynağı da kurumuş olur. Ancak dış güçler başka bir kaynak bulur mu, bulmaz mı onu bilemem.



Bu haber 1,648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs