kıyamet planı | " /> kıyamet planı | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'yi çatışmaya çeken kıyamet planı

23 Ekim 2007 14:25 tsi
Türkiye'yi çatışmaya çeken kıyamet planı PKK'nın hain saldırısına dünya basını dün geniş yer verdi. Ortak nokta, 'Türkiye'nin sabrının tükendiği, hükümete baskı olduğu ancak dikkatli hareket edilmesi gerektiği' yönündeydi.. Kıyamet planı vurgusu ise dikkat çekenlerden...

Alman Bakan: Çok kışkırtıcı bir eylem Times (İngiltere):
Dost ve müttefik Türkiye tehlikeli şekilde Batıya yabancılaşmaya başladı. İçeride ve dışarıdaki gelişmeler, artık Ankara'nın yönünün Batıya dönük olduğuna garanti gözüyle bakılamayacağı bir noktaya taşıdı. Başbakan Erdoğan'ın, artık Batının itidal çağrılarını dinleyecek sabrı kalmadı. Iraklı Kürt liderler, Türkiye'nin endişelerini daha çok ciddiye almalı. Türkiye tavizden uzak bir ruh halinde.

Independent (İngiltere):
Türkiye, bu yolda yalnız bırakılmamalı. PKK umutsuz bir kıyamet stratejisi izliyor. Türkiye'de istedikleri Kürt otonomisini başka yollarla sağlayamayınca, açık ve net hedefleri Ankara'yı sınırın iki tarafında açık çatışmaya çekmek, büyük bir operasyondan istedikleri sonucu alabilmek. Kıyamet senaryosunun önlenebilmesi için sadece Ankara değil, Washington ve NATO da soğukkanlı düşünmeli. Çünkü NATO üyesi Türkiye, saldırı altında olduğunda müttefiklerine çağrı yapabilir. PKK'yı dizginlemek için Iraklı Kürtlere yardım etmek ABD'ye düşüyor. İtidal telkinleri artık bir amaca hizmet etmez. Olaylar, Türk ordusunun Irak'a ne kadar gireceğine bağlı. Operasyon sınırlı olursa, halkı tatmin etmez. Ancak Türk ordusu mağaralarda saklanan teröristlere fazla zarar veremez.

New York Times (ABD)
Sınır ötesi operasyon, Irak'taki askeri kontrolü elinde tutan ABD için çok utanç verici olacaktır. ABD'nin durumunu daha da zorlaştırır. Son saldırı, sınır hükümetin elini güçlendirdi. ABD'nin isteklerini dinlememe yönünde de baskı oluşturdu. Batılı yetkililer, Erdoğan hükümetinin operasyondan kaçınmak için çok çalıştığını söyledi.

Telegraph (İngiltere):
PKK, stratejik çıkarlarına zarar vermek için Türkiye'yi sınır ötesi operasyona sürüklemeye kararlı. Operasyon, Ankara-Washington bağlarına ciddi zarar verir. Güvenli sınır şartı arayan AB'ye Türkişe'nin girmesini de zora sokar.

Le Figaro (Fransa):
TÜRKİYE, savaş yolunda. " Türk ordusunun uğradığı ağır kayıplara karşı sınır bölgesinde PKK'nın iznini sürüyor. Türkiye-Irak sınırındaki askeri tırmanışta yeni bir aşamaya giriliyor.

Guardian (İngiltere):
PKK kaynaklarından alınan bilgiye göre kampları söküp dağlarda mevzi oluşturmaya başladı. Son saldırının ardından operasyon olasılığı arttı.

Herald Tribune:
SON saldırı, Türk hükümeti üzerinde ABD'yi çiğneyerek Kuzey ırak'a operasyon düzenlemesi için şiddetli bir baskı oluşmasını sağladı. International

The Herald (Avustralya):
PKK, Türkiye'nin AB umutlarını gömen tabuta son çiviyi çakabilir.

ORT (Rusya):
TÜRKİYE'NİN Kuzey Irak'a askeri müdahalesi meşru hale geldi.

Financial Times (İngiltere):
TÜRKİYE, öldürücü Kürt saldırısına yanıtını planlıyor. Başbakan Erdoğan asker ve kamuoyu baskısı altında. Hakkari ve Şırnak illerinde son haftalarda 60 bin kadar Türk askerinin yığıldı.

BBC (İngiltere):
TÜRKİYE, PKK üyelerini yenmeye yemin etti. Saldırının ardından Ankara'da yapılan sert açıklama, operasyonun hemen yapılacağı anlamına geliyor.

ARD (Almanya):
TÜRKİYE, PKK'ya karşı hemen saldırıya geçmeyecek. Türkiye şiddetin tırmanması halinde Irak'a girmeye kararlı. Çünkü hiçbir devlet, teröre müsaade etmez.

Die Welt (Almanya):
TÜRKİYE ABD ile birlikte PKK'ya karşı savaşacak. Türkiye, hemen Irak'a girmek istiyor. Bunu yaparken, Amerika'yı kendi safında görmek istiyor.

Spiegel (Almanya):
TÜRKİYE ile Irak sınırında şiddet artıyor. Türk birliklerinin Irak'a girme ihtimali, her geçen saat daha da yükseliyor.

Sabah



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs