En Sıcak Konular

Türkiye şehitlerini uğurluyor

23 Ekim 2007 14:00 tsi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan 12 askerimizi bugün son yolculuklarına uğurluyoruz.

Şehitlerin memleketleri Adıyaman, Afyon, Aydın, Eskişehir, Yozgat, Ordu, Kars, Kırıkkale, Bursa ve Gaziantep'te gözyaşı, keder ve teröre lanet var...

AİLESİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞTI

Hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Samet Saraç’ın cenazesi, Bursa Asker Hastanesinden alınarak, evinin önüne getirildi.

Askeri uçakla Van’dan dün gece Bursa’ya getirilen şehit erin cenazesi, bu sabah askeri yetkililer tarafından Bursa Asker Hastanesinin morgundan alınarak askeri cenaze aracına konuldu.

Araçla Soğanlı Mahallesi İnen Sokaktaki evinin önüne getirilen Samet Saraç’ın cenazesini, bölgede toplanan çok sayıda vatandaş karşıladı.

Yoğun kalabalık yüzünden araç sokağa güçlükle girerken, Saraç’ın Türk Bayrağına sarılı naaşını gören ailesi, yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Samet Saraç’ın babası Mustafa, üvey annesi Fahriye ve kardeşi Sunay Saraç’ın bu sırada metanetli olmaya çalıştıkları gözlendi.

Şehit erin annesi Filiz Turan’ın ise Ulucami’de oğlunun cenazesini beklediği öğrenildi.

Şehit er Saraç’ın cenazesi, evin önünde okunan duanın ardından askeri araçla törenin düzenleneceği Ulucami’ye götürüldü.

Bu arada, cenaze aracına eşlik eden vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarken, Keles ilçesine bağlı Gelemiç Köyü Muhtarlığınca hazırlatıldığı bildirilen "İstiklal Savaşında 90 şehit verdik, Samet son şehidimiz olsun. Vatanımız sağ olsun" yazılı büyük pankart dikkati çekti.

Çemberlitaş köyü ilk şehidine ağlıyor

Çıkan çatışmada şehit olan Adıyamanlı Abdurahman Doğan’ın ailesinin yaşadığı merkeze bağlı Çemberlitaş köyü, verilen ilk şehidinin yasını tutuyor. Şehidin babası Remzi ve annesi Fatma Doğan, oğullarının acısı nedeniyle doktorların gözetiminde tutulurken, şehidin iki ağabeyi Hüseyin ve Mehmet Doğan, taziyeleri arkadaşlarının yardımı ile ayakta kalarak kabul ediyor. Doğan’ın 200 haneli Çemberlitaş köyünün ilk şehidi olduğu belirtildi. Şehit Abdurahman Doğan’ın geriye, bir yıl önce köydeki bağlarında yeğenleri ile incir toplarken çekilen görüntüler ile belki çatışmada omuz omuza şehit olduğu arkadaşları ile çektiği bir fotoğraf kaldı.

Adıyaman’ın merkeze bağlı 200 haneli ve yaklaşık 2 bin nüfuslu Çemberlitaş köyü verdiği ilk şehidi Abdurahman Doğan’ın arkasında yas tutuyor. Şehit Doğan’ın babası Remzi ve annesi Fatma Doğan, köyde hazır bekletilen ambulansta doktor kontrolünde tutulurken, ağabeyleri Mehmet ve Hüseyin Doğan ise arkadaşların ve köylülerinin yardımı ile ayakta kalmaya çalışıp taziyeleri kabul ediyor. Doğan ailesinin 3’ü erkek 7 çocuğundan biri olan Abdurahman Doğan, lise birde okulu terk edince vatani görevini yapmak için önce Afyonkarahisar’a gitti. Acemi birliğini tamamlayan Doğan, daha sonra Hakkari’nin Çukurca ilçesine gönderildi. Ağabeyi Mehmet Doğan, kardeşi ile 15 gün önce konuştuğunu belirterek şunları söyledi:

GÜNDÜZ YATIP, GECE DAĞDA NÖBET TUTTUKLARINI SÖYLEDİ

“Kardeşim telefonda bana durumunu anlattı. İyi olduğunu söyledi. Çukurca’da görev yaptığını söyledi. Ancak Dağlıca'da şehit oldu. Bana zaman zaman çatışma çıktığını söyledi. Geceleri dağlarda nöbet tuttuklarını ve gündüzleri ise yattıklarını söylüyordu. Bu konuşmaları annem babam üzülmesin diye onlara söylemedik. Ben şu anda üniversitede okuduğum için askerliğimi yapmadım. Ama okul bitince ben de vatani görevimi yapacağım.''

ANNE TÜRKÇE BİLMİYOR

Çemberlitaş köyü ilk şehidinin cenazesini beklerken, şehit annesi Fatma’nın Türkçe bilmediği ortaya çıktı. Şehidin yakını olan ve aynı köyde oturan Zeynal Çitçi, “Önce vatan sağolsun. Bu örgüt Kürtler için mücadele verdiğini söylüyor. Ama ne yazik ki şehidin annesi tek kelime Türkçe bilmiyor. Yani biz Kürdüz. Hepimizin başı sağolsun. Devletimiz var olsun. Terör bir kez daha lenetliyoruz'' diye konuştu.

GERİDE KALAN GÖRÜNTÜSÜ

Şehit Abdurahman Doğan’dan geriye belki şehit olduğu çatışmada çoğu şehit olan tim arkadaşları ile çekip evine görderdiği bir fotoğraf ile geçen yıl köyde yeğenleri ile incir ve üzüm toplarken çekilen bu görüntüleri kaldı. Görüntülerde yeğenleri ile oynayan ve onlara üzüm ile incir koparan Abdurahman Doğan’ın oldukça keyifli göründüğü gözlendi.

Şehit asteğmenin son kez baba evinde

PKK'nın hain saldırısında şehit olan Asteğmen Mehmet Bozkuş’un cenazesi, Uşak Devlet Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla evinin önüne getirildi.

Askeri uçakla Van'dan Afyonkarahisar'a, buradan da karayoluyla dün gece memleketi Uşak’a getirilen Şehit Asteğmen Bozkuş’un cenazesi, bu sabah Uşak Devlet Hastanesi morgundan ambulansa alındı. Cenazenin İslice Mahallesi'ndeki baba evinin önünde kalabalık bir grup tarafından karşılanırken, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Ambulansın etrafı polis çemberine alınarak, cenazeyi görmek isteyen yakınları yaklaştırılmadı.

Şehidin cenazesi, sadece annesi Cennet Bozkuş ve babası İsmail Bozkuş'a ambulans içerisinde gösterildi. Son yolculğuna uğurlamadan önce oğlunun cenazesini gören anne Cennet Bozkuş, sinir krizi geçirdi. Cennet Bozkuş, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit asteğmenin cenazesi daha sonra Yücetepe Camii'ne götürüldü. Cenaze, öğle vakti burada yapılacak askeri tören ve kılanacak namazın ardından Yeni Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Uzman Çavuş Uysal'ın cenazesi köyüne götürülüyor

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal’ın cenazesi, Manavgat’ın Çardak köyünde toprağa verilmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgundan alındı.

Cenazenin Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınması sırasında Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, askeri erkan ve diğer yetkililerle vatandaşlar hazır bulundu.

İhtiram mangası tarafından omuzlara alınan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal’ın cenazesi, askerlerin saygı yürüyüşüyle ambulansa konuldu.

Bu sırada vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attılar. Şehit Piyade Uzman Çavuş Uysal’ın cenazesini taşıyan ambulans, gözyaşları arasında toprağa verileceği Manavgat’ın Çardak köyüne uğurlandı.

Ambulansla birlikte çok sayıda araç da konvoy halinde Çardak köyüne hareket etti.

Haber 10



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs